Ruoka

Gluteeniton kakku on varma valinta juhlapöytään – kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat ohjeet

Gluteeniton kakku on varma valinta juhlapöytään, sillä yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Poimi tästä huippuhyvien gluteenittomien kakkujen ohjeet ja parhaat vinkit leivontaan.

Gluteeniton kakku on helppo valmistaa gluteenittomista jauhoista tai korvaamalla sokerikakkupohjan vehnäjauhot perunajauhoilla. Gluteenittomia pikkuleipiä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja niistä pyöräytet pohjan hyydytettävälle juustokakulle. Marenkilevyistä valmistuu helposti näyttävä kakku tai ihastuttava pavlova.

Lue myös: Gluteeniton täytekakku x 5

Gluteeniton kakku vaatii leipojalta hieman tarkkuutta. Jauhota voidellut kakkuvuoat gluteenittomilla jauhoilla, murskatuilla maissihiutaleilla tai riisimuroilla, maissisuurimoilla, kookoshiutaleilla, jauhetuilla pähkinöillä tai gluteenittomasta leivästä valmistetulla korppujauholla. 

Muista lukea aina huolella elintarvikkeiden tuoteselosteet, sillä gluteenia voi piillä yllättävissäkin tuotteissa.

Gluteenittomat täytekakut

Gluteeniton täytekakku onnistuu helpoiten korvaamalla sokerikakkutaikinan vehnäjauhot perunajauhoilla. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti nostellen.

Jos haluat suklaisen kakkupohjan voi joukkoon siivilöidä myös kaakaojauhetta.

Lue myös: Paras guteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakku marengeista

Kananmunanvalkuaisista ja sokerista valmistettu marenki on luontaisesti gluteeniton ja maistuu paitsi keliaakikoille myös ihan jokaiselle herkkusuulle. Tee marenkilevyt itse tai oikaise kaupan valmiilla.

Marenkikakun etuihin kuuluu myös se, että siitä saa rennoilla otteilla näyttävän tarjottavan.

Anna täytteen pursuta houkuttelevasti marenkilevyjen välistä ja kokoa pinnalle näyttävä keko kauden makeimpia marjoja sekä syötäviä kukkia.

Gluteenittomat juustokakut

Juustokakku on helppo tehdä gluteenittomana. Vaihda vain kakkupohjan keksit gluteenittomiin tai kokeile pohjataikinassa keksien sijaan mantelimassaa Varmista myös, että täytteen raaka-aineet eivät sisällä gluteenia.

Gluteeniton juustokakku onnistuu myös jäädytettynä, rahkalla raikastettuna tai täysin vegaanisena.

Gluteeniton kakku – suklaiset vaihtoehdot

Suklaakakku on monen herkkusuun lemppari, joka onnistuu helposti myös gluteenittomana. Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai kokeile leipoa kakku kokonaan ilman jauhoja.

Uskoisitko, että gluteenittoman suklaakakun voi leipoa myös kikherneistä?

Valitse kaupasta myös täysin gluteeniton suklaa. Moni suklaa saattaa sisältää jäämiä gluteenista eikä siksi sovellu täysin gluteenittomaan ruokavalioon.

Gluteeniton kakku – lisää ihania leivonnaisia

Gluteeniton kahvikakku on kaikkea muuta kuin kuiva ja mauton. Kun korvaat osan jauhoista mantelijauhoilla, on lopputulos taatusti mehevä. 

Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku valellaan sitruuna-sokeriliemellä ja joulun makuinen maustekakku puolestaan saa säväyksen ruususiirapista. 

Näyttävä palsternakkakakku on saanut innoituksensa klassisesta porkkanakakusta. Porkkanat vaihdetaan palsternakkoihin ja jauhoina käytetään gluteenitonta jauhoseosta, jotka tekevät kakusta ainutlaatuisen makuelämyksen. 

Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla, mehevä appelsiinikakku sekä pienet matchakakut sopivat erityisen hyvin joulun ajan herkutteluun.

Lue myös Anna.fi: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kakku on varma valinta juhlapöytään – kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat ohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.