Fault line -kakku on juhlapöydän trendikkäin tarjottava

Fault line -kakku on hurmannut kotileipurit. Maailmalta Suomeen levinnyt trendikäs hittikoristelu on helppo toteuttaa täytekakkuun.

Fault line -kakku on nyt leivontatrendien huipulla. Näyttävän ja helposti toteutettavan kakun koristelu tuo juhlakakkuihin vihdoin jotain uutta. Tavallinenkin täytekakku muuttuu näyttäväksi ja trendikkääksi tämän kekseliään koristelun avulla.

Lue myös: Kondiittorin vinkit täydelliseen kakun kuorrutukseen: ”Pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä!”

Fault line -kakku: millainen se on?

Fault line -kakut ovat syötäviä taideteoksia. Fault line, eli repeämä kakun reunoilla, on kakun juju. Kakusta näyttää ikäänkuin puuttuvan pala kuorrutusta, joka paljastaa alta näyttävän sisuksen. Näyttää siltä kuin kakun sisällä olisi runsas koristeellinen täyte.

Murtumalinja on tehty erikseen, ja siksi syntyy illuusio siitä, että kakku olisikin sisältä täynnä esimerkiksi koristerakeita.

Murtuman linjoille on tyypillistä, että ne ovat epätasaiset, ikäänkuin oikeassa murtumassakin olisi.

Lue myös: Kuka on supersuositun Suklaapossu-leivontablogin takana? Tämän naisen keittiössä paistuvat kauneimmat kakut

Fault line -kakku: näin helposti se tehdään

Fault line -kakku kuorrutetaan ensin normaalisti kauttaaltaan esimerkiksi voikreemillä. Sen jälkeen johonkin kohtaan kakun reunaa tehdään ”fault line eli murtuma” esimerkiksi strösseleillä. Sen jälkeen kakku kuorrututaan uudestaan, mutta murtumakohta jätetään näkyviin.

Murtuman tai repeämän linjan voi koristella haluamallaan tavalla. Helpoimmin se onnistuu koristerakeilla, mutta kekseliäimmissä kakuissa murtuman läpi näkyy erilaisia syötäviä kukkia, ruusukoristeita, sitrusviipaleita, mansikkaviipaleita, macaronleivoksia, erilaisia keksejä tai jopa donitseja.

Ihania fault line -kakkuja maailmalta

Kakku kuorrutetaan ensin kokonaisuudessaan tai murtuman kohdalta voikreemillä. Haluttuun kohtaan voikreemin päälle painellaan halutut koristeet. Sen jälkeen murtuman alapuolella ja yläpuolelle levitetään lisää kuorrutusta normaaliin tapaan jättäen nyt reunat epätasaisiksi. Kuorrutus voi olla myös sokerimassaa, joka kaulitaan oikean kokoiseksi.

Kakun murtuman voi tehdä esimerkiksi vain kakun alaosaan, eli kuorrutusta tulisi silloin vain alaosaan kakkua ja yläosa jää näkyviin, kuten tässä @livforcake Instagram-kuvassa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fault line -kakku on juhlapöydän trendikkäin tarjottava

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X