Joulutortut uudella tapaa: Sannan joulutorttujen salaisuus on piparimauste ja näppärä kuppi hillolle – katso vaihekuvat
Joulutortut uudella tapaa leivotaan helposti muffinssivuoassa. Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen kehittämien joulutorttujen salaisuus on tuplavoitaikina ja piparkakkumaustekerros. Katso vaihekuvat ja leivo joulun ihanimmat tortut!
Joulutortut uudella tapaa muffinssivuoassa on helppo tapa yhdistää joulun parhaat maut toisiinsa. Nerokas joulutorttu on tuplaherkullinen, sillä se saa makua sekä piparkakkumaustesekoituksesta että hillosta.
Katso ohje: Joulutortut uudella tavalla muffinssivuoassa
-
Resepti
Joulutorttu uudella tavalla – hyödynnä muffinssivuoka
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
-
Voinen ja rasvainen torttu- tai voitaikina on herkkua, etenkin kun sen kaulii ohueksi ja leikkaa paloihin. Siitä tulee ikäänkuin tuplataikina, kun taikinalevyn kaulii tuplakokoiseksi ja taittelee palat päällekäin jättäen väliin mausteseoksen.
Taikina maustetaan sokerilla ja piparkakkumausteseoksella ja taitellaan päällekäin, jonka jälkeen palat asetellaan muffinivuoan kuppeihin, jolloin torttuun muodostuu näppärä kuppi hillosilmälle. Hillo voi olla tavallista luumuhilloa, maustettua luumuhilloa tai esimerkiksi omenahilloa. Etenkin omenahillo sopii loistavasti piparkakkumausteen kanssa yhteen.
1. Joulutortut uudella tapaa: sulatus
Levitä voitaikina- tai torttutaikinalevyt leivinpaperin tai leivonta-alustan päälle sulamaan. Älä päästä levyjä sulamaan liikaa, sillä niitä on vaikea käsitellä lämpiminä. Parhaiten voitaikinalevy kauliintuu hieman kylmänä ja vähän komeisena. Liian lämpimänä se tartuu alustaan kiinni, eikä sitä voi enää muotoilla haluamaansa muotoon.
2. Voitaikinan kauliminen
Kauli voitaikinalevy pituussuunnassa tuplakokoon. Parhaiten onnistut kaulimisessa, kun taikina on vielä vähän viileää.
3. Joulutortut uudella tapaa: maustaminen
Voitele kaulittu taikina öljyllä tai pehmeällä voilla. Ripottele päälle piparkakkumausteseosta ja sokeria. Kookossokerista tulee herkullinen maku. Leikkaa kaulittu levy ensin kahteen osaan ja puolita osat sen jälkeen. Yhdestä levystä tulee kaksi torttua.
4. Asettelu vuokaan ja hillon lisääminen
Nosta ensin yksi maustettu neliö muffinivuoan kuppiin ja heti päälle toinen neliö. Lusikoi hilloa sisään.
Lue myös Anna.fi: Joulutorttu 10 tavalla – katso täytevaihtoehdot luumuhillolle
5. Älä unohda taikinan nipistämistä
Nipistä taikina keskeltä sisäänpäin ja kulmista ulospäin. Näin saat kauniin tähden muotoisen joulutortun. Paista joulutortut uudella tapaa 225 asteessa uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulutortut uudella tapaa: Sannan joulutorttujen salaisuus on piparimauste ja näppärä kuppi hillolle – katso vaihekuvat