Juustokakun pakastaminen onnistuu – muista pari tärkeää niksiä

Onnistuuko juustokakun pakastaminen? Muutamalla vinkillä juustokakun pakastus onnistuu ja juhlia mahdollisesti edeltävää kiirettä voi helpottaa leipomalla tarjottavia etukäteen pakastimeen.

Juustokakku on kahvipöydän ehdoton suosikki ja varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Parasta on tehdä juustokakku jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoilua. Kun on isot juhlat kyseessä ja tarjottavaa paljon, voivat sekä aika että jääkaapin tila loppua kesken. Onneksi myös juustokakun pakastaminen onnistuu. Juustokakku ei nimittäin ole pakastimen puraisusta moksiskaan, kunhan olet sekä leivonnaista pakastaessasi että sulattaessasi huolellinen. Näillä vinkeillä onnistut!

Lue myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Juustokakun pakastaminen

Juustokakkujen pakastusta on turha pelätä. Tärkeintä on antaa paistetun juustokakun jäähtyä kunnolla tai hyydytettävän kakun jähmettyä ensin jääkaapissa ja siirtää se vasta sitten pakastimeen. Mitä kylmempi pakastin, sitä parempi lopputulos. Siten kakku jäätyy nopeasti, eikä sen rakenne kärsi. Napsauta pakastin siis ajoissa pakastusteholle.

Juustokakut kannattaa pakastaa ilman kiillettä ja koristeluja, jottei niiden rakenne kärsi. Voit tehdä juustokakut pakastimeen jopa kuukautta tai paria ennen juhlapäivää.

Pakastimeen sujautettava juustokakku täytyy muistaa peitellä hyvin, jotta se ei ota makuja ja hajuja muista pakasteista ja jotta sen rakenne säilyy mahdollisimman hyvänä. Helpointa on pakastaa juustokakku ensin vuoassa, johon olet sen tehnyt. Kun kakku on jäätynyt siirrä se tiiviiseen pussiin, kelmuta tai suojaa muutoin huolellisesti. Esimerkiksi silikonivuoka on tässä kätevä. Siten reunat säilyvät siisteinä sulaessaan. Mikäli kakkuun tehdään pakastuksen jälkeen kiille, on se kuitenkin helpointa pakastaa vuoassaan.

juustokakku

Juustokakun voi leipoa jopa paria kuukautta ennen juhlia. Suojaa kakku huolella ja sujauta se pakkaseen. Kuva: Pekka Holmström

Juustokakun sulatus

Nosta juustokakku sulamaan noin vuorokautta ennen juhlia tai aiemminkin, mikäli kakkuun on tulossa kiille, jonka on ennätettävä hyytyä. 

Sulata juustokakku hitaasti jääkaapissa, jolloin se sulaa tasaisesti. Mikroon juustokakkua ei missään tapauksessa saa laittaa. Etenkään liivatteella hyydytetyt kakut eivät sitä kestä. 

juustokakun koristelu

Kiille ja koristeet saattavat kärsiä pakastuksessa ja siksi ne tehdään vasta pakastamisen jälkeen täysin sulaneeseen kakkuun. Kuva: Mirva Kakko

Valmista kiille vasta pakastamisen jälkeen täysin sulaneeseen kakkuun. Voit tarkistaa sulaneisuutta esimerkiksi cocktailtikulla. Älä kuitenkaan pistele kakkuun reikiä, mikäli siihen on tulossa vielä kiille!

Jos kakkua jää juhlista tähteeksi, kannattaa muistaa ettei kertaalleen pakastettua kakkua voi pakastaa enää uudeelleen. 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustokakun pakastaminen onnistuu – muista pari tärkeää niksiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X