Kesän paras mustikkakakku on mehevä ja maukas – katso helppo ohje!

Kesän himotuin mustikkakakku on mehevä, helppo ja siitä riittää syötävää isommallekin joukolle. Valitsimme ohjeen, joka täsmää kuvaukseen. Tällä reseptillä leivot mustikkakakuista kaikkein parhaimman!

Mustikkakakun tarjoiluun sopii tuttuun tapaan jäätelö tai vaniljakastike, mutta myös paksu, pehmeä jogurtti toimii makean piirakan parina.

Lue lisää: Mustikkapiirakka on marjapiiraiden parhaimmistoa – valitse suosikkisi 9 herkullisesta reseptistä!

mustikkakakku

Näin leivot mustikkakakun

Kesän paras mustikkakakku on varsin helppotekoinen. Se ei vaadi liiemmin vispausta tai vatkausta. Vain kananmunat ja sokeri tulee vaahdottaa kuohkeaksi vaahdoksi. Se kannattaa tehdä sähkävatkaimella. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä aineksista. Kerää siis kaikki tykötarpeet pöydälle odottamaan jo hyvissä ajoin ennen leipomista.

Muna-sokerivaahdon joukkoon sekoitetaan voin sijasta öljyä, joka takaa supermehevän lopputuloksen. Ota tässä vaiheessa käyttöösi puuhaarukka ja nostele taikinaan lisättävät ainekset varovasti joukkoon, jottei kuohkea vaahto lässähtäisi.

Lopuksi taikinan joukkoon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet eli vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.

Valmis taikina levitetään leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille, litra mustikoita ripotellaan päälle ja piirakka nostetaan 200-asteiseen uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi. Siinä se!

Käännä pelti paiston puolessa välissä, sillä monet uunit paistavat hieman epätasaisesti. Tarkkaile leivonnaista myös paiston loppupuolella, sillä paistoaika on vain suuntaa antava. Uskalla ottaa mustikkakakku uunista pois, jos se näyttää valmiilta tai paista kakkua ohjeistettua kauemmin, mikäli tarpeellista.

Jäähtyneen mustikkakakun voi halutessaan hunnuttaa vielä tomusokerilla. Parasta kakku on uunilämpimänä vaniljajäätelön kanssa, mutta hyvältä se maistuu myös vaniljakastikkeen tai vaikkapa tomusokerilla makeutetun paksun jogurtin kera.

Ohje: Riittoisa mustikkakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesän paras mustikkakakku on mehevä ja maukas – katso helppo ohje!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X