Kettukarkkikakku sulaa suuhun, katso video gluteenittoman juustokakun leipomisesta

Kettukarkkikakku on juustokakkujen uusin tulokas. Kakku on gluteeniton, uskomattoman herkullinen ja todella koukuttavan makuinen. Katso videolta, miten hittikakku syntyy.

Kettukarkkikakussa on juustokakkutäyte ja sen pohja on gluteeniton.

Lue myös:  15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti

Juustokakut ovat maailman suosituimpia kakkuja. Kettukarkkikakku on uusin tulokas juustokakkusarjaan. Maailmalla mainetta niittävät erilaiset juustokakut ovat tuttuja näkyjä jokaiseen vuodenaikaan ja jokaisessa juhlassa. Kettukarkkikakusta tekee suositun sen täydellisen mehevä täyte, gluteeniton pohja ja häikäisevän kaunis kettukarkkikiille sen pinnalla.

Kettukarkkukakku sopii monenlaisiin juhliin

Kettukarkkikakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Kirkkaan kiiltävä kiille on näyttävä joulun kahvipöydässä, se sopii myös syksyiseen sadonkorjuujuhlaan tai Halloween-tarjoiluihin. Kesällä sen voi koristella syötävillä pihakukilla ja pääsiäisenä sen voi koristella kiilteen lisäksi myös pienillä pääsiäiskaramelleilla.

Kettukarkkikakun pohja on gluteeniton ja täyte on tuttu juustokakusta

Gluteeniton pohja on todella mehevä. Se on tehty mantelimassasta. Kostea mantelimassa takaa pohjan mehevyyden ja herkullisuuden. Pohja paistetaan erikseen ja jäähdytetään.

Sen jälkeen pohjan päälle tehdään juustoinen täyte. Täyteläinen juusto saa kaverikseen jugurttia ja kermaa. Maukas täyte ei ole liian makea, jugurtti tasapainottaa sitä täydellisesti. Täytteen annetaan jähmettyä kylmässä, jonka jälkeen kakku koristellaan.

Kiille tehdään tutuista kettukarkeista.  Niitä sulatellaan hetki kattilassa pienen vesimäärän kera. Tummanpunaisen ja intensiivisen värin saa lisäämällä joukkoon hieman punaista karamelliväriä. Älä keitä kiillettä liian pitkään, muuten siitä tulee sitkeää. Pieneksi pilkotut kettukarkit kyllä sulavat veteen, kun sekoitat sitä koko ajan.

Koristele kakku haluamallasi tavalla sesongin mukaan.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku näillä vinkeillä onnistut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kettukarkkikakku sulaa suuhun, katso video gluteenittoman juustokakun leipomisesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X