suklaa-kirsikkakakku

Kirsikoista syntyy kesän rakastetuin kakku – näitä herkkuja et voi vastustaa!

Mitäpä jos yllättäisit kesävieraasi ja nostaisit kahvipöytään klassisen mansikkakakun sijaan tuoreilla kirsikoilla kruunatun komistuksen? Valitsimme neljä tyrmäävintä kirsikkaista leivonnaista, joita ei voi vastustaa.

Kesäisen kahvipöydän perinteinen kakku on useimmiten mansikkainen. Onneksi kesällä on monta syytä juhlaan ja kirsikkakakulle ja -piirakallekin löytyy varmasti paikkansa. Kesän rakastetuimmat kirsikkaiset leivonnaiset ovat sellaisia, jotka vievät vierailta jalat alta. 

Lue myös: Parhaat herkut kirsikoista

Kirsikka-juustokakku

Tämä kirsikkakakku yhdistää mehevän kakkupohjan ja suussa sulavan tuorejuustotäytteen. Taikinan päälle ripoteltu mantelirouhe antaa kakulle mukavaa purutuntumaa. Tuorejuustosta ja kirsikkamehusta sekoitettu täyte levitetään vasta valmiin kakkupohjan päälle ja pinta koristellaan tuoreilla kirsikoilla. Juuston sijaan kirsikkakakun voi päällystää myös kinuskilla. Kinuskin makeus ja kirsikoiden happamuus sopivat täydellisesti yhteen.

valkosuklainen kirsikkakakku

Ohje: Kirsikka-juustokakku

Suklaata ja kirsikkaa

Suklaa-kirsikkakakku kruunaa kesäisen juhlapöydän ja aiheuttaa taatusti vieraiden keskuudessa ihastuneita huokauksia. Tuhdin täyteläisen kakun salaisuutena ovat suklaiset kakkukerrokset, jotka saavat mehevyytensä aromikkaasta ruokosokerista.

Aikuisten suun mukaan maustettujen kakkukerrosten väliin levitetään ylenpalttisesti manteliliköörissä marinoituja kirsikoita sekä kinuskilla ja mascarponejuustolla aateloitua kermatäytettä. Makuyhdistelmä on juuri niin tyrmäävän hyvä kuin se kuulostaakin! Päälle asetellut kirsikat antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin.

suklaa-kirsikkakakku

Ohje: Suklaa-kirsikkakakku

Valkosuklainen kirsikkakakku

valkosuklaa-kirsikkakakku

Suklaan ystävien ei kannata ohittaa tätä pumpulinpehmeää herkkuleivonnaista. Sen pohja tehdään Domino-kekseistä, täyte valkosuklaasta ja kermasta. Välissä on tuoreita kirsikoita sekä makeaa kirsikkahilloa. 

Valkosuklaisen kirsikkakakun valmistukseen menee puolisen tuntia, mutta liivatteen hyytyminen ottaa oman aikansa. Kakku kannattaa siis valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Täydellistä! Kun kakku odottaa jääkaapissa valmiina, riittää kun sen viimeistelee tuoreilla kirsikoilla ja nostaa tarjolle juuri ennen h-hetkeä.

Ohje: Valkosuklainen kirsikkakakku

Mehevä kirsikkapiirakka

Tämä leivonnainen ei ehkä koreile komeilla kakkukerroksilla, mutta ihastuttaa maullaan ja mehevyydellään. Jos rakastat kirsikoita, tämä kirsikkapiirakka on valintasi. Sen pohjaan tulee mausteeksi sitruunaa ja superkirsikkaiseen täytteeseen muutama tippa karvaasmanteliöljyä. Aloita piirakan leipominen mielellään jo edellisenä päivänä, sillä taikinan on hyvä antaa levähtää jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli. Kaulitse sitten taikina piirakkavuokaan, levitä päälle kilon verran kirsikoita ja tee pinnalle koristeeksi kaunis taikinaristikko. 

Raikas, herkullinen ja mehevä kirsikkapiirakka on ihanaa sellaisenaankin, mutta kun lisänä on pallo vaniljajäätelöä, tuo se taatusti kesän kielelle. Tämän piirakan äärellä kahvittelusta jää jäljelle vain muruja.

Jos kirsikoiden kivien poistaminen turhauttaa, kokeile tätä kikkaa: nappaa kirsikka peukalon ja etusormen väliin tai aseta se vaikkapa juomapullon suuaukolle ja painaa kivi ulos paksuhkon tikun, kuten syömäpuikon tai vaikkapa tukevan mehupillin avulla. Nerokasta!

mehevä kirsikkapiirakka

Ohje: Mehevä kirsikkapiirakka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikoista syntyy kesän rakastetuin kakku – näitä herkkuja et voi vastustaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X