Mansikkakakku x 5: katso kesän parhaat reseptit

Ainakin kerran kesässä on leivottava mansikkakakku. Halusitpa kakkusi olevan sitten helppo, hauska, erilainen, juhlava tai rento, näiden mansikkakakkujen joukosta löydät taatusti etsimäsi.

Mansikkakakku on kesäjuhlien klassikko. Kokosimme yhteen Kotilieden ihanimmat mansikkakakut, joista löydät varmasti oman suosikkisi.

Lue myös: Mansikkakakku kruunaa kesäpöydän

Mansikkakääretorttukakku

Jos osaat leipoa kääretortun, onnistut myös tässä mansikkakakussa. Kääretorttupaloista koottu mansikkakakku on hauska, helppo ja erilainen mansikkakakku kesän juhlapöytään. Välissä ja koristeena on mansikoita sekä vaniljarahkaa, mutta voit halutessasi kokeilla myös villimpiä makuyhdistelmiä.

Mansikkakaaretorttukakku

Ohje: Mansikkakääretorttukakku

Jäädytetty marjakakku

Tämä kakku on todellinen hellepäivän herkku, sillä se laitetaan uunin sijaan pakastimeen. Täytteen voi maustaa aikuiseen makuun mansikkaliköörillä tai lastenkin suuhun sopivasti mansikkamehulla. Pohja tehdään mantelista ja marengista, joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

jääkylmä mansikkatorttu

Ohje: Jääkylmä mansikkatorttu

Mansikkakakku Romanovin tapaan

Tämä kesän kaunein kakku yhdistää klassikkojälkiruoan eli Romanovin mansikat sekä kotoisan täytekakun. Yhdistelmä on huikea jo sellaisenaan, mutta kun kakku saa yllensä vielä valkosuklaista kermavaahtoa, hakee kakku vertaistaan.

mansikkakakku romanovin tapaan

Ohje: Romanovin mansikkakakku

Mehevä kakku – mansikkaa, raparperia ja mantelia

Tämä kakku on mehevääkin mehevämpi, sen takaa taikinan sekaan lisättävä mantelimassa ja -jauhe. Jos lisäät kakkukerrosten väliin vielä mansikoita sekä raparperia ja päälle mascarponevaahtoa, varaudu siihen, ettei kakusta jää tähteelle murustakaan.

mehevä mansikkakakku

Ohje: Mehevä mansikkakakku

Mansikkatäytteinen nakukakku

Jos kakkusi pitää olla rento ja hyvänmakuinen, tartu tähän reseptiin. Tätä herkkua ei nimittäin kuorruteta lainkaan, vaan se jätetään nakukakun tyyliin reunoilta paljaaksi. Kakun päälle sen sijaan kootaan sitäkin komeampi keko kaikkea hyvää: sitruunatahnalla raikastettua mascarponevaahtoa, mansikoita ja makeita marenkeja. Pieni villi lisä tulee kardemummasta, jota lisätään taikinan sekaan.

Mansikkatäytteinen nakukakku

Ohje: Mansikkatäytteinen nakukakku

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikkakakku x 5: katso kesän parhaat reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X