Näin teet piparitaikinasta vieläkin parempaa – ota oppia aasialaisilta

Helpolla niksillä teet piparitaikinasta vieläkin parempaa. Yhdellä pienellä muutoksella teet pipareita, joiden reseptiä himoitaan.

Piparkakkutaikinaohjeet kulkevat monesti suvussa isoäidiltä lastenlapsille.

Lue myös: Joululeivonnaisia maailmalta 

Monessa kodissa piparkakkureseptit saattavat olla todella vanhoja. Rasvatahrojen sotkemista ohjeista kannattaa pitää kiinni. Valmistuksen tiimoilta tulvivat tuoksut kuuluvat jouluun, maustekimara herää henkiin kuumassa rasvassa ja paistamisesta tulevat tuoksut viimeistelevät monessa kodissa joulun tunnelman. Mikään ei maistu paremmalle kuin piparkakku, jonka takaa löytyy tarinaa ja historiaa.

Piparitaikina pitää tehdä aina vähintään päivää ennen leivontaa. Mausteet tasaantuvat ja taikina saa täydellisen koostumuksen vasta levättyään vähintään yön yli jääkaapissa.

parempi piparkakkutaikina

Vähän parempi piparkakkutaikina valmistuu itse jauhetuista mausteista. Kuva: iStock

Miten saat piparitaikinasta vieläkin parempaa?

Monessa taikinaohjeessa käytetään valmiiksi jauhettuja mausteita. Ennen vanhaan mausteet olivat arvokkaita ja eksoottisiakin, eikä niitä ollut saatavilla valmiiksi jauhettuna. Erityisesti aasialaisessa keittiössä on käytetty jo vuosisatoja yhtä niksiä mausteiden maun tehostamiseen: mausteet jauhetaan itse. Kokonaiset pippurit, kanelit, neilikat ja muut mausteet jauhetaan itse, näin niistä vapautuu aromaattisia öljyjä ja ne maustavat ruoan tai leivonnaiset paremmin.

Mausteiden jauhaminen on paremman piparkakkutaikinan salaisuus. Mausteista irtoaa aromikkaita öljyjä jauhamisen seurauksena, ja kuumassa voissa kuullottaminen auttaa asiaa. Näin tehty piparkakkutaikina saattaa olla paras koskaan tekemäsi.

Katso myös: Piparit Kotilieden parhailla resepteillä – valitse suosikkisi piparikoosteesta!

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin teet piparitaikinasta vieläkin parempaa – ota oppia aasialaisilta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X