siken rapeakuoriset aamiaissämpylät

NamiNamasten rapeakuoriset sämpylät ovat täydelliset – katso Sikke Sumarin helppo sämpyläohje

Keittokirjoista kokeneempikin kotikokki löytää uusi vinkkejä. Ruoka-alan monitoiminaisena tunnetun Sikke Sumarin ronskit ja maistuvat ruokaohjeet hurmaavat suomalaiset vuosi toisensa jälkeen.

NamiNamasten rapeakuoriset aamiaissämpylät ovat varmasti yksi Sikke Sumarin suosituimpia ohjeita.

”Ohjetta kysytään jatkuvasti. Blogistani sitä on haettu jo kymmeniätuhansia kertoja. Ohje kertoo paljon ruokafilosofiastani. En kikkaile monimutkaisilla valmistustavoilla enkä hifistele eksoottisilla aineksilla. Rapeakuoristen sämpylöiden taikina on todella helppo tehdä eikä valmistuksessa voi epäonnistua. Ohje toimii aina. Halusin jakaa sen myös Kotilieden lukijoille.”

Lue myös: Rouva Kasviksen herkullinen pataleipä onnistuu aloittelijaltakin

sikke sumari

Sikke Sumari vehreässä puutarhassaan. Kuva: Benjamin Ilmoni

Kuuluisat NamiNamasten rapeakuoriset aamiaissämpylät

Sikke Sumarin keittokirjassa NamiNamaste (Juniper Publishing, 2017) pääsee kurkistamaan miltä Siken majatalon lämpimässä keittiössä ja vehreässä puutarhassa näyttää.  Paikan herkullisille leivonnaisille ja oman puutarhan antimista tehdyille ruokaohjeille on ollut kysyntää. NamiNamaste on myös se paikka, missä niitä kuuluisia rapeakuorisia sämpylöitä leivotaan. Sämpylät ovat varmasti yksi Siken suosituimpia ohjeita. 

siken rapeakuoriset aamiaissämpylät

Rapeakuoriset aamiaissämpylät ovat yksi Siken suosituimpia ohjeita. Kuva: Benjamin Ilmoni

Aina maku edellä

Leivonta ja ruoanlaitto ovat Sikellä verissä äidin kautta. 

”Äitini oli hyvä kaikessa ruoanlaitossa. Meillä mentiin aina maku edellä. Leivoimme yhdessä aina suurten juhlapyhien aikaan. En muista, että yhdessä tekemiseen olisi tuolloin kiinnitetty niin paljon huomiota kuin nykyisin. Leivonta on ihanan rentouttavaa ja meditatiivista, etenkin pulla- ja leipätaikinan tekeminen. Kun siihen saa kivan rentouttavan rytmin, silloin tulee tunne, että ei ole kiire minnekään. Eikä saisikaan olla kiire. Taikina ei tykkää kiireestä,” Sikke nauraa. 

Helpot ohjeet ovat erityisesti Siken mieleen, mutta yhdestä asiasta hän ei tingi. 

”Haluan mennä aina helpon kautta, mutta mausta en tingi.” 

Huoleton tyyli ja käsityön leima näkyvät Siken leivonnassa, mutta ammattilainen osaa lukea tarkasti myös muiden ohjeita. 

”Matkan varrella olen oppinut ruokaohjeen lukutaidon. Jos on tarve, osaan tarpeen vaatiessa myös soveltaa. Aika harvoin kokeiluista tulee susia.” 

Poimi Siken rapeakuoristen aamiaissämpylöiden ohje tästä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: NamiNamasten rapeakuoriset sämpylät ovat täydelliset – katso Sikke Sumarin helppo sämpyläohje

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X