Ruoka

Nopeat leivonnaiset valmistuvat pikapikaa yllättävään suolaisennälkään ja makeaan herkkuhimoon

Nopeat leivonnaiset valmistuvat helposti vaikka arki-illan iloksi, sillä herkkujen tekeminen ei välttämättä vaadi aikaa, vaivaa tai kummoisia leipomistaitoja.

Nopeat leivonnaiset sopivat kiireisille herkkusuille sekä niille, jotka arvostavat leivonnassa helppoutta tai haluavat leipomisen sijaan keskittyä nautiskeluun. Jos rakastat leipomista ja uunituoreita lämpimäisiä, mutta et leipomisesta syntyvää tiskivuorta ja monimutkaisia leivontareseptejä, nämä ohjeet ovat sinua varten.

Lue myös: Leivo valmistaikinasta: Helppo sipuli-oliivipiirakka, karpalo-mantelikranssi ja 5 muuta nopeaa leivonnaista

Leivo sokerihampaan kolotukseen nopeita vadelmaviinereitä tai mikrossa parissa minuutissa valmistuva suklaamukikakku. Tai jos mielesi halajaa suolaista, tee arki-illan iloksi nopeasti valmistuvia pasteijoita. 

Myöskään erityisruokavaliota noudattavien ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään herkkuhimon yllättäessä. Vegaanisia mokkapaloja valmistuu nopeasti koko pellillinen eikä gluteenittomien suklaa-granolakeksien valmistukseen tarvita edes uunia.

Nämä nopeat leivonnaiset valmistuvat pienellä vaivalla, mutta suurella sydämellä. Uuni päälle ja kädet taikinaan – kohta jo nautiskellaan.

Nopeat makeat herkut 

Helppo maustekakku on oikea leipaisijan unelma. Helpon kahvikakun teko onnistuu kaikilta. Taikinaa ei tarvitse vatkata, sillä huolellinen sekoittaminen riittää.

Juustokakun tekeminen vaatii usein aikaa ja vaivaa. Onneksi kakun ainekset voi koota myös lasipurkkiin. Juustokakku lasissa ei vaadi uunia tai usean tunnin hyydytystä. Käden käänteessa lasiin kerrostettu herkku on paitsi maailman helpoin juustokakku myös trendikäs. Voit tehdä kakut jo etukäteen jääkaappiin odottamaan ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Valmistaikinat ovat kiireisen leipurin pelastus. Lehtitaikina taipuu niin neljän raaka-aineen tarte tatiniksi kuin nopeiksi vadelma– ja aprikoosiviinereiksikin.

Suklaahippukeksit eli chocolate chip cookies valmistuvat puolessa tunnissa. Taikinan valmistus vie vartin ja paistaminen toisen mokoman. 

Piirakankaan leipominen ei ole mikään urakka. Nopean ja raikkaan kesätortun pohjaan tarvitaan kolmesta raaka-aineetta. Täyte valmistuu pohjan paistuessa ja päälle voi koota komean keon sesongin marjoja tai hedelmiä.

Suklaamukikakku on nopea ja helppo leivonnainen. Se valmistuu mikrossa parissa minuutissa ja on todennäköisesti kärsimättömän leipojan paras ystävä. Suklainen mukikakku kuuluu parhaaseen ”nyhjää tyhjästä” -kategoriaan. Ohjeen ansiosta ei enää koskaan tarvitse nauttia kahvia kuiviltaan tai järsiä porkkanaa herkkuhimon iskiessä.

Nopeat suolaiset leivonnaiset

Tekeekö mielesi pientä suolaista? Onneksi on lupa oikaista! Ota avuksi valmistaikinat. Helpot riistarullat, tomaatti-fetapasteijat sekä helppo sushipiirakka valmistuvat nopeasti lehtitaikinalevyistä ja onnistuvat aina.

Myös tomaatti-ricottajuustopiirakka valmistuu vikkelästi valmistaikinasta. Lado paistetun pohjan päälle vain pehmeä ricottajuusto sekä tomaatit ja yrtit.

Juustopiirakan leipominen on nopeaa, sillä se ei välttämättä vaadi edes pohjataikinan tekemistä. Käyttämällä valmisjuustoraastetta, aktiivista leipomisaikaa kuluu hädin tuskin kymmenen minuuttia. Korvaamalla täytteeseen lisättävät vehnäjauhot mantelijauhoilla saat gluteenittoman piirakan, joka sopii kaikille. 

Poro-puolukkamuffinit ovat ihania, mutta eivät lainkaan monimutkaisia valmistaa. Kuivien aineiden joukkoon sekoitetaan nopeasti muut aineet ja pinta viimeistellään vielä puolukoilla, rosmariinilla ja pororouheella. Muffinit paistuvat vartissa ja maistuvat niin lämpöisinä kuin jo jäähtyneinäkin.

Lue myös Anna.fi: Helpot leivonnaiset, joiden ainekset vain sekoitetaan: Sukulaku-browniet, suklaafudgekakku ja 5 muuta takuuvarmaa reseptiä

Nopeat leivonnaiset keliaakikoille

Gluteenittomat leivonnaiset vaativat leipojalta usein tarkkuutta ja huolellisuutta, mutta oikeilla raaka-aineilla ja resepteillä niidenkin tekeminen on nopeaa ja helppoa.

Gluteenittomat marjamuffinit kuuluvat yksinkertaisten, mutta herkullisten leivonnaisten joukkoon. Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina lusikoidaan vuokiin.

Gluteenittomat cookiet ovat ihan yhtä nopeatekoisia kuin perinteisetkin. Sattumiksi voi sekoittaa suklaahippujen lisäksi pähkinärouhetta tai rusinoita.

Helppo gluteeniton siemennäkkäri on rapeaa ja herkullisen koukuttavaa. Taikina valmistuu viidessä minuutissa ilman vatkainta tai vispilää vain yhden kulhon ja lusikan taktiikalla.

Suklaa-granolakeksien valmistukseen ei tarvita edes uunia. Rapeat suklaakeksit voi halutessaan kruunata näyttäviksi leivoksiksi raikkaan jogurtti-marjatäytteen avulla. 

Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla on nopea gluteeniton leivonnainen makeannälkään. Tässä suosikkiohjeessa vatkain ja yleiskone jäävät lomalle ja taikinan sekoitus käy suit sait kauhalla tai kaapimella. Valmis taikina kaadetaan uunivuokaan ja paiston jälkeen kakku viimeistellään ruusuvesisiirapilla. Tahmean maustekakun voi tehdä valmiiksi useita päiviä etukäteen. Se vain paranee ajan myötä.

Mamman marjapiirakka on piirakoiden klassikko ja helppo tehdä myös gluteenittomana ilman väkerrystä tai turhia kommervenkkejä vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin. Voit hyödyntää piirakkaan tuoreita sesongin marjoja tai pakastealtaan aarteita.

Nopeat vegaaniset leivonnaiset

Vegaaninen leivonta ei ole monimutkaista ja usein se yllättääkin helppoudella ja nopeudella. Moni taikina valmistuu vain kulhon ja puuhaarukan avulla ja tarvittavat raaka-aineet löytyvät lähikaupan valikoimasta.

Vegaaniset kesäkurpitsamuffinit vaativat useamman raaka-aineen, mutta älä säikähdä, valmistus on silti nopeaa. Taikinan onnistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset yhteen. Valmiit muffinit kruunataan vegaanisella tuorejuustokuorrutteella.

Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat ovat ihan yhtä helppotekoisia ja meheviä kuin perinteisetkin. Sekoittamalla syntyvä taikina on uunivalmis kymmenessä minuutissa ja kerralla syntyy koko pellillinen herkuteltavaa. 

Myös vegaanisen omenapiirakkataikinan voi valmistaa sekoittamalla. Tärkeintä on notkistaa maapähkinävoi ja vaahterasiirappi huolellisesti. Sen voi tehdä mittaamalla ainekset kattilaan lämpiämään ja esivalmistella sillä välin muut raaka-aineet. Viipaloidut omenat ja ripaus kanelia lisätään uunivuokaan taikinan päälle. Tarjoa omenapiirakka vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopeat leivonnaiset valmistuvat pikapikaa yllättävään suolaisennälkään ja makeaan herkkuhimoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.