Pilvileipä on suosittu somehitti – kokeile leivästä sekä suolaista että makeaa versiota!

Pilvileipä on proteiinipommi, joka toimii hyvin väli- ja iltapalana. Parin aineksen rieskatyyppinen leipä soveltuu keventäjälle. Makea version pyöräyttää nopeasti äkilliseen herkkuhimoon.

Pilvileipä on ollut suosittu muutaman vuoden ajan etenkin vähähiilihydraattista ja proteiinipitoista ruokavaliota noudattavien keskuudessa. Leivän suosio perustuu siihen, että nopeasti ja helposti valmistuvaan leipään ei tarvita kuin muutama keittiön kaapeista löytyvä perusraaka-aine. Suureksi someilmiöksi pilvileipä nousi ensimmäisen kerran vuonna 2016, mutta nyt sitä tehdään taas.

Lue myös: Kannattaako pätkäpaasto? Uudessa julkkisten suosimassa 16/8-paastossa ollaan syömättä osa päivästä

Pilvileipä on nuorten suosiossa

Nuorten suosimassa TikTok-sosiaalisen median kanavassa pilvileipä on noussut suureen suosioon. Sosiaalisen median kanavista nousee aika ajoin mielenkiintoisia reseptejä, joista tulee nopeasti useiden kotikokkien testaamia. Jotkut ideoista elävät hetken, ja toiset saattavat jäädä elämään pidemmäksikin aikaan, kuten pilvileipä.

Pilvileivästä tehdään useita eri versioita, niin makeaa kuin suolaista. Yhdistävä tekijä eri ohjeille on kananmuna. Kananmunasta erotellaan keltuaiset ja valkuaiset, sitten joukkoon sekoitetaan joko sokeria ja maissitärkkelystä tai tuorejuustoa tai raejuustoa ja suolaa.

Makean pilvileivän koostumus muistuttaa höttöistä vaahtokaramellia, suolainen versio on taas enemmän munakasmainen tai ehkä jopa rieskamainen koostumukseltaan, vaikka siihen ei tule jauhoja.

Suolainen pilvileipä keventäjälle

Keventäjälle sopiva pilvileipä on suolainen. Sen taikinaan ei lisätä sokeria. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja vatkaimen.

2 kananmunaa
2 rkl raejuustoa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

  1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  2.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keltuaisten joukkoon raejuusto, leivinjauhe ja ripaus suolaa.
  4. Yhdistä ainekset, sekoita kevyesti.
  5. Lusikoi leivinpaperin päälle pieniä kekoja. Paista 150 asteessa 13 minuuttia. Syö pilvileivät sellaisenaan tai kinkun ja vihannesten kanssa.

Näin se tehdään: katso videolta suolaisen pilvileivän valmistus

Makea pilvileipä herkkuhimoon

Makea pilvileipä jätetään vähän muhkeammaksi ja paistoaika on pidempi. Lisäämällä joukkoon väriainetta voit leikitellä väreillä. Toimi samoin kuin suolaisen kanssa, mutta lisää joukkoon sokeria ja maissitärkkelystä. Makeaan pilvileipään ei käytetä keltuaisia, vain valkuaiset.

2 valkuaista
2 rkl sokeria
3/4 rkl maissitärkkelystä
(nestemäistä väriainetta)

  1. Erottele kahden kananmunan valkuaiset. Säästä keltuaiset myöhempää käyttöä varten. Makeaan pilvileipään ei käytetä keltuaisia.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkauksen aikana mukaan sokeri ja maissitärkkelys. Lisää lopussa myös väriaine mukaan. Yksi pienenpieni tippa nestemäistä väriainetta riittää.
  3. Tee vaahdosta kaksi palloa leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Syö jäähtyneenä.

Lue myös Anna.fi: Smoothie oan huippuhyvä ja terveellinen välipala

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pilvileipä on suosittu somehitti – kokeile leivästä sekä suolaista että makeaa versiota!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X