Leivonta

Pulla on rakastettu joka tilanteen herkku – valitse Kotilieden resepteistä oma suosikkisi

Pulla on suomalaisten rakastama leivonnainen. Pullakahvit maistuvat arjen keskellä. Ja juhlissa kotoisat pullat tekevät kauppansa niin pikkuisina versioina kuin isompina kransseina ja pitkoina. Joulu- ja laskiaispullat ovat kauden odotetuimpia herkkuja.

Pulla on rakastettu leivonnainen, joka sopii arkeen ja juhlaan. Jokaisella erilaisella pullalla on omat faninsa: joku rakastaa korvapuusteja ja toinen vannoo perinteisen pullapitkon nimeen. Kokosimme Kotilieden parhaat pullat yhteen. Niistä pääset valitsemaan oman suosikkisi!

Lue myös: Maailman paras pullataikina – näillä leivontavinkeillä onnistut!

Pulla – kaikki lähtee pehmeästä taikinasta

Onnistunut pulla leivotaan sopivan pehmeästä hiivataikinasta. Perinteinen pullataikina tehdään maitoon, usein täysmaitoon. Nesteeksi sopivat hyvin myös kasvijuomat ja vesi, jos haluaa leipoa maidottoman tai vegaanisen taikinan.

Kuivat aineet taikinassa ovat vehnäjauhot, sokeri, suola ja kardemumma. Gluteeniton pulla onnistuu gluteenittomista jauhoista. Sitko kannattaa varmistaa tällöin esim. psylliumin avulla. Ehkä tärkeintä on löytää taikinaan sopiva jauhojen määrä. Niitä tarvitaan sellainen määrä, että taikinasta pystyy leipomaan pullat. Liian tahmea taikina tarttuu pöytään ja liika jauhomäärä tekee pullasta kovan.

Hiivana voi käyttää yhtä hyvin tuorehiivaa ja kuivahiivaa. Puolen lirtan taikinaan tarvitaan 50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa.

Kananmuna on mukana perinteisessä pullataikinan reseptissä. Taikinan voi hyvin leipoa myös ilman munaa. Ja monet ovatkin sitä mieltä, että ilman kananmuna pullataikinasta tulee paljon parempi ja paremmin säilyvä.

Kuuluuko rusina pullaan?

Monet rakastavat rusinoita pullassa mehevöittävässä ja maustamassa niitä. On olemassa kotileipureita, jotka upottavat rusinoita jopa korvapuusteihin. Toiset eivät voi sietää rusinoita pullissa eikä missään ruoissa. Tässä asiassa kannattaa luottaa omaan makuun ja tehdä valinnat sen pohjalta.

Korvapuustit ja muut rakastetut pikkupullat

Korvapuusti, kardemummakierre, rahkapulla, ihan tavallinen pikkupulla…. Lista rakastetuimmista pullista on pitkä ja jokaisella on omat suosikkinsa.

Lue myös Anna.fi: Appelsiinipullat

Pulla – joulunajan ihanimmat pullaherkut

Joulun ajan pullat maistuvat sahramilta ja kanelilta. Lucia-pulla on klassikko, joka maistuu erityisesti Lucianpäivän aamiaisella 13. joulukuuta. Ruotsissa tämä herkku tunnetaan nimellä lussekatter.

Tähtipulla on upea ilmestys omassa kahvipöydässä, ja sen kehtaa viedä myös lahjaksi. Täytteeksi voi valita oman suosikkinsa: kanelia ja sokeria, Nutellaa tai paistonkestävää hilloa.

Laskiaispulla on odotettu kausiherkku

Pulla on odotettu laskiaisen herkku. Perinteinen laskiaispulla täytetään kermavaahdolla ja mantelimassalla tai hillolla. Rohkeat kotileipurit ovat testanneet myös mascarpone-, salmiakki- ja vihreä kuula -täytettä pulliin.

Ihan uudet laskiaispullan muodot hauskuuttavat kotileipureita. Oletko jo kokeillut minipullia, peltivesiota tai tuutteja?

Pulla – klassiset pitkot ja kranssit pitävät pintansa

Pullapitkolla ja kransseilla on oma paikkansa suomalaisten juhlapöydissä. Osaatko letittää pullapirkon neljällä letillä?

Jos sellainen ihme tapahtuisi, että pullia jäisi yli, kokosimme vinkit sen hyödyntämiseen. Köyhät ritarit ja pullavanukas saavat pullan uuteen eloon.

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pulla on rakastettu joka tilanteen herkku – valitse Kotilieden resepteistä oma suosikkisi

Hanski73

Rahkapulla

Paavo Salonen

Kardemummakierre

Helmikirsikka

Tähtipulla

Herkkusuu

Rahkapullia ei voi vastustaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.