tomaatti-ricottajuustopiirakka

Salaattipiirakka – kun piirakka ja salaatti yhdistetään syntyy kesän raikkain suolainen piiras

Maistuisiko suolainen piirakka vai raikas kesäsalaatti? Kyllä kiitos, molemmat! Salaattipiirakan jekku on yksinkertainen: pelkkä piirakkapohja paistetaan ja päälle kootaan raikas salaatti. Helppoa, hauskaa ja ihanan kesäistä!

Salaatin ja piirakan yhdistävä salaattipiirakka kuulostaa juuri niin täydelliselle kombolle kuin se onkin. Raikas salaatilla täytetty suolainen piiras hurmaa vieraat kahvipöydässä. Se on myös oiva valinta silloin, kun et tiedä tekisikö mielesi salaattia vai piirakkaa. Värikkäillä kasviksilla täytetty salaattipiirakka on uskomattoman kaunis tarjottava ja koukuttavan herkullinen.

Lue myös: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso parhaat piirakkatäytteet, myös gluteenittomiin ja vegaanisiin piirakoihin!

Suolaisen kahvipöydän piirakat ovat usein varsin tuhtia, kerman ja juuston tukevoittamaa syötävää. Salaattipiirakassa yhdistyvät tervellisyys, keveys sekä ihana raaka-aineiden tuoreus. Kun paistat pohjan ja valmistat tahnan jo edellisenä päivänä, piirakan kokoamiseen menee tarjoilupäivänä vain muutama minuutti. Ja miten kauniin piirakasta saa värikkäillä kasviksilla, marjoilla ja miksei hedelmilläkin!

Salaattipiirakan ideana on paistaa pohja sellaisenaan. Pohjaksi sopii perinteinen suolainen piirakkapohja tai vaikkapa lehtitaikinalevy, jonka voi halutessaan poimia valmiina kaupan pakastealtaasta.

Täytekerros eli jokin maukas tahna tai paksu kastike levitetään jäähtyneen pohjan päälle. Tahnan voi tehdä esimerkiksi kermaviilillä notkistetusta tuorejuustosta, fetasta ja jogurtista tai vaikkapa yrttien ja sitruuan maustamasta ricottajuustosta.

Päällimmäiseksi tulee runsas salaattikerros. Makua salaattipiirakalle antavat kastikkeet ja öljyt sekä suola- ja pippurirouhaisut!

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kukapa ei rakastaisi tomaatin ja mozzarellajuuston yksinkertaisen herkullista yhdistelmää eli salaatti capresea? Tomaatti-mozzarellapiirakan pohjana käytetään valmista lehtitaikinaa, joka paistetaan valmiiksi odottamaan täyttämistä. Paistetun pohjan päälle sivellään pestoa ja ladotaan tomaatti- ja mozzarellasiivuja. Tuore basilika täydentää makumaailman.

tomaatti-mozzarellapiirakka

Ohje: Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kyproslainen salaattipiirakka

Kyproslainen salaattipiirakka kokoaa yhteen Välimeren parhaat maut: grillattua halloumijuustoa ja paprikaa sekä tomaattia, kurkkua, oliiveja ja sipulirenkaita. Viimeistele salaattipiirakka tuoreella basilikalla sekä tsatsikilla ja lorauta päälle vielä hyvää oliiviöljyä tai balsamicokastiketta. 

kyproslainen salaattipiirakka

© Tiina Rantanen

Ohje: Kyproslainen salaattipiirakka

Tomaatti-ricottapiirakka

Tee unelmapehmeä täyte ricottajuustosta sekä tuoreista yrteistä ja kokoa päälle marinoitu tomaattisalaatti. Parsasesongin ollessa parhaimmillaan, tomaatti-ricottajuustopiirakan voi täydentää myös keitetyllä, vihreällä parsalla.

tomaatti-ricottapiirakka

Ohje: Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Helppo sushipiirakka

Helpon sushipiirakan idea on sama kuin salaattipiirakassakin. Paistetun lehtitaikinalevyn päälle sivellään wasabilla terästettyä tuorejuustoa ja päälle kootaan graavilohta, tuoretta retiisiä ja garia eli sushi-inkivääriä sekä reilu kourallinen vihreää versoseosta. 

helppo sushipiirakka

Ohje: Helppo sushipiirakka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Salaattipiirakka – kun piirakka ja salaatti yhdistetään syntyy kesän raikkain suolainen piiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X