Ruoka

Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

Sitruunakakku voi olla raikas, täyteläinen, helppo tai väkerrystä vaativa. Polvet notkauttavat sitruunatäytekakut, mehevääkin mehevämmät kahvikakut ja iki-ihanat sitruunaisen raikkaat juustokakut hurmaavat erityisesti keväisessä kahvipöydässä.

Sitruunakakku maistuu erityisesti keväällä sitrussesongin ollessa parhaimmillaan. Kokosimme Kotilieden raikkaimmat ohjeet. Nyt leipomaan!

Lue myös: Pirteä sitruuna valloittaa leivonnassa – 5 hurmaavaa ohjetta

Sitruunakakku on kahvipöydän keskipiste: täytekakut ja suussasulavat juustokakut

Gluteeniton sitruunatäytekakku on raikkaan täyteläinen tarjottava. Pumpulin pehmeiden kakkukerrosten välissä on samettista sitruuna-voikiisseliä. Upean luomuksen kruunaa koristeeksi ripoteltava nugaarouhe. 

Kupidon sitruunakakku on kirpeän kermainen. Roomalaisen rakkauden jumalan, Kupidon, mukaan nimetty kakku on kuin rakkaus parhaimmillaan. Se yllättää kipakalla sitruunalla ja on lempeän täyteläistä kuin kerma. Tee kakkupohja ja sitruunakiisseli edellisenä päivänä ja tarjoa kakku jääkaappikylmänä. 

Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä yhdistää pehmeän marenkihunnun, hauskasti unikonsiemenillä maustetut kakkukerrokset ja sitruunaisen raikkaan täytteen. Kokoa kakku vuokaan jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii tekeytyä meheväksi. Hunnuta kakku marengilla vasta juuri ennen tarjoilua ja paahda pinta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.

Herkullisen limettijuustokakun voi vallan mainiosti tehdä myös sitruunaisen raikkaana vaihtamalla juustotäytteeseen lisättävä limecurd sitruunatahnaan. Kirpakan makeaa juustokakkukerrosta peittää lempeästi hapan ranskankermahuntu. 

Limoncello-valkosuklaajuustokakku on yhtä aikaa tuhti, täyteläinen ja ihanan raikas. Italialainen sitruunalikööri tuo kakkuun pirteän säväyksen.

Sitruuna-juustokakku on raikas, helppotekoinen, todella kevyt ja silti suussa sulavan herkullinen. Pohjan voi tehdä Digestive-keksien sijaan myös piparkakuista. Kakku hyydytetään liivatteella ja tarjotaan esimerkiksi tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kera.

Lue myös Anna.fi: Parhaat sitruunapiirakkareseptit: ranskalainen sitruunapiirakka, Key Lime Pie ja sitruuna-marenkitorttu

Mehevät kahvikakut raikastuvat sitruunalla

Tämä sitruunakakku lainaa makumaailmansa Lähi-idästä, sillä sitruunan makupariksi yhdistetään huumaavaa appelsiininkukkavettä. Kakun mehevyyden salaisuus piilee taikinaan lisättävässä paksussa jogurtissa sekä sitruunasiirapissa, jolla valmis leivonnainen lopuksi valellaan. Balkavaisen makea, pistaaseilla kuorrutettu kakku saa maukkaan vastaparin hapahkosta jogurttikastikkeesta. 

Mehevä ja pehmoinen sitruunakahvikakku tuo raikkaan tuulahduksen kahvipöytään. Mehevä kuivakakku on helppo valmistaa ja vain paranee, kun se saa vetäytyä jääkaapissa pari päivää. 

Trendikäs sitruunakakku yhdistää perinteisen kahvikakun ja suositun juustokakun meheväksi herkkuleivonnaiseksi. Perinteinen kahvikakku juustokakkuraidoilla on sekin eräänlainen sitruunakakku, sillä sen raikkaan maun salaisuus piilee sitruunamehussa ja kuoriraasteessa. Kakun valmistus mukailee tutun tiikerikakun valmistusta. Levitä puolet kakkutaikinasta rengasvuokaan, lado päälle tuorejuustokerros ja nostele päälle loput taikinasta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.