ranskalainen suklaakakku

Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!

Tuhti suklaakakku on herkkusuun valinta. Ranskalainen suklaakakku on hienostunut leivonnainen, helppotekoinen ja valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita.

Etsitkö luottokakkuohjetta, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, valmistuu vaivatta vain kourallisesta raaka-aineita ja hurmaa varmasti vaativammankin herkkusuun? Ranskalainen suklaakakku täyttää vaaditut kriteerit. Se maistuu taivaalliselta ja erilaisten lisukkeiden kera tarjottuna muuntuu niin joulun kahvipöydän puheenaiheeksi kuin kesäjuhlien keskipisteeksikin perinteisen mansikkakakun sijaan. Tällä suklaakakulla on vaikea, oikeastaan mahdotonta mennä vikaan. 

Lue myös: Suklaakakku vie kielen mennessään

Ranskalainen suklaakakku vaatii viisi raaka-ainetta ja 15 minuuttia

Ranskalaisen suklaakakun leipominen on kaikkea muuta kuin vaikeaa ja vaivalloista. Kaikki tarvittava löytyy, jos ei jo valmiiksi keittiön kaapeistasi, ainakin pienimmänkin lähimarketin valikoimista.

Ohje: Ranskalainen suklaakakku

ranskalainen suklaakakku

Kuohkeaksi vatkatun muna-sokerivaahdon joukkoon sekoitetaan ensin sulatettu voi-suklaaseos, lopuksi vehnäjauhot. Vältä taikinan turhaa vatkaamista. Kun jauhot on lisätty, nopea pyöräytys puuhaarukalla riittää niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat, mutta taikinaan ei muodostu sitkoa. Sitten kakku onkin jo valmis paistettavaksi.

Oikea kypsyys vaatii tarkkuutta

Ranskalaisen suklaakakun valmistuksessa ainoa kompastuskivi on sen paistaminen. Käytä voideltua irtopohjavuokaa, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Tarkkaa paistoaikaa on mahdotonta sanoa, sillä kakun kypsymiseen vaikuttavat niin uunien väliset erot kuin vuoan kokokin. Ohjeen suklaakakku on leivottu halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen kakkuvuokaan. Jos käytössäsi tätä suurempi vuoka, on kakku matalampi ja paistoaika luonnollisesti lyhyempi.

Älä siis luota sokeana ohjeessa annettuun paistoaikaan, vaan tarkkaile kakun kypsyyttä paistoajan lopulla. Ranskalainen suklaakakku on valmis, kun se on reunoilta jo kypsää ja kiinteää, mutta keskeltä vielä pehmeän hyllyvää. Tällöin koostumus on juuri sopivan kostea ja mehevä. Liian kauan uunissa viipynyt suklaakakku on kuivaa, muttei toki pahaa. Reilu pallo jäätelöä tai nokare ranskankermaa pelastavat tilanteen. 

Anna suklaakakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja nosta se sitten jääkaappiin vetäytymään. Kakku kestää hyvin säilytystä, eikä hätkähdä vaikkei sitä syötäisikään heti. Päin vastoin, vetäytyminen yön yli jääkaapissa tekee siitä entistä parempaa. Tästä syystä ranskalainen suklaakakku onkin mitä mainioin vierastarjottava. Suklaakakku kestää myös pakastuksen. Nosta se vain ajoissa jääkaappiin sulamaan ja tupsauta päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. 

Tarjoiluun jäätelöä ja marjoja – mitäpä muutakaan

Ranskalainen suklaakakku sopii moneen. Tuhdin suklainen herkku on täydellinen tarjottava talven juhliin ja sesongin tuoreiden marjojen kera se puolestaan taipuu myös kesäjuhlien tähdeksi. Vadelmat, mansikat, pensasmustikat, jopa kirsikat sopivat tuhdin suklaisen kakun seuraan.

Kylkeen vielä pallo vaniljajäätelöä tai itse tehtyä tuorejuustojäätelöä, nokare ranskankermaa tai esimerkiksi vaniljalla maustettua mascarponevaahtoa ja jalkaan väljävyötäröiset housut. Tätä kakkua nimittäin santsataan!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X