helppo puolukkapiirakka

Valmiista murotaikinasta syntyvät helposti monet leivonnaiset – katso vinkit!

Murotaikinasta tehtävät leivonnaiset ovat nyt super­trendikkäitä ja ihanan helppoja valmistaa - varsinkin, kun taikinan poimii valmiina pakastealtaasta. Monikäyttöinen murotaikina taipuu niin piirakoiden tai leivosten pohjaksi kuin herkullisiksi pikkuleiviksikin.

Joulukiireiden keskellä kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis murotaikina on verraton apu. Tee siitä erilaisia pikkuleipiä, hulluttele näyttävän joulukranssin kanssa tai päästä luovuus valloilleen piirakankansien koristelussa.

Lue myös: Leivo valmistaikinasta: Helppo sipuli-oliivipiirakka, karpalo-mantelikranssi ja 5 muuta nopeaa leivonnaista

Helppo puolukkapiirakka

Valmiista murotaikinasta tehty pii­rakka on helppo tehdä ja sopii moniin makumaailmoihin. Helppo puolukkapiirakka on perinteinen marjapiirakka, jossa rapea murotaikinapohja kohtaa mehevän puolukkakiisselitäytteen. Voi oikasta valmiilla murotaikinalla ja seurata muutoin ohjetta. Tarjoile pirteä puolukkapiirakka vaniljajäätelön tai jogurttikastikkeen kera.

helppo puolukkapiirakka

Valmis murotaikina on laiskan leipurin oiva apu. Taikina sopii moniin täytteisiin. Kokeile esimerkiksi pirteää puolukkaa. Kuva: Riikka Hurri

Ohje: Helppo puolukkapiirakka 

Piirakankannet koristeellisiksi

Kun taikinan poimii valmiina pakastealtaasta, jää aikaa panostaa koristeluun. Ota piparkakkumuotit käytöön myös piirakoita leipoessasi. Painelemalla muoteilla kauniita kuivioita piirakankansiin saat helposti uuden ilmeen makeisiin leivonnaisiin ja teet niistä koris­teellisia ja jouluun sopivia.

Sydänkoristeista piirakkaa varten tarvitset kaksi 400 gramman taikinapakettia: toisen pohjaksi, toisen kanneksi. Kauli sulaneista taikinoista kaksi levyä. Asettele toinen taikinalevy piirakkavuoan pohjalle ja levitä päälle mieleisesi täytteet. Täytteeksi käy mikä tahansa ma­kea piirakka, kuten amerikka­lainen omenapiirakka.

Ota toisesta taikinasta sydänmuotil­la kannesta noin 20 isoa sydäntä ja noin 12 pientä. Voitele sydämet kevy­esti alapinnalta valkuaisella ja asette­le isoja ja pieniä sydämiä täytteen päälle sekä reunoille lomittain ja paina varovasti niitä kiinni toisiinsa. Taikinat riittävät noin 20 cm:n kokoi­seen piirakan kanteen sekä pohjaan. Tähteeksi jääneestä taikinasta voi paistaa pikkuleipiä.

murotaikinapiirakka

Piparimuotit käyttöön! Niillä voi tehdä kauniita kuvioita piirakankansiin. Kuva: Niclas Mäkelä

Ohje: Amerikkalainen omenapiiras

Pikkuleipiä moneen makuun

Valmismurotaikinasta tehtävät pikkuleivät on nopea valmistaa ja erilaisilla täytteillä, kuten hillosydämellä tai kahvinmakuisella voikreemillä niihin saa lähes loputtomasti vaihtelua. Pikkuleivät voi paistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi, mutta täytteet kannattaa levittää vasta hetkeä ennen tarjoilua.

täytetyt pikkuleivät

Murotaikinasta teet nopeasti pikkuleipiä pellillisen jos toisenkin. Kokeile täytteenä esimerkiksi kahvin makuista voikreemiä. Kuva: Pekka Holmström

Ohjeet: 

Murosydämet 

Täytetyt pikkuleivät 

Koristeellinen joulukranssi

Päästä luovuus valloilleen hullun hauskan joulukranssin kanssa. Sen pohja valmistuu näppärästi valmismurotaikinasta, ja täytteet sekä koristeet voi valita fiiliksen mukaan. Vaihda vadelma-valkosuklaatäytteen marmela­di toiseen marjaan ja kiinnitä koristeeksi oman makusi mukaan marenkeja, erivärisiä macaronleivoksia, pakastekuivattua vadelmaa, vaaleanpunaisia strösseleitä, punaisia marmeladeja, ranskanpastilleja tai valkosuklaasta tehtyjä joulukuusia. Tässä tapauksessa enemmän on enemmän. 

Kranssi kannattaa paistaa edellisenä päivänä, koristeet kiinnittää vasta seuraavana.

Ohje: Joulukranssi valmismurotaikinasta

joulukranssi

Enemmän on enemmän! Hulluttele murotaikinasta valmistetun kranssin koristelussa. Kuva: Niclas Mäkelä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valmiista murotaikinasta syntyvät helposti monet leivonnaiset – katso vinkit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X