Valmiit piparitaikinat testissä – katso, mikä tuote hurmasi koko raadin!

Testasimme viisi tunnettua kaupoista läytyvää valmispiparitaikinaa. Voittajaksi kiilasi valmistaikina, joka hurmasi koko testiryhmän.

Valmispiparitaikina pelastaa kiireisimmänkin joulutontun. Kaupan vaihtoehdot voivat kuitenkin saada pään pyörälle runsaudellaan. Laitoimme siis valmispiparitaikinat testiin. Voittajaksi kurvasi taikina, joka ihastutti raadin sekä maullaan että käsiteltävyydellään.

Lue lisää: Piparit Kotilieden parhailla resepteillä – valitse suosikkisi piparikoosteesta!

Paras valmispiparitaikina: Näin testasimme

Testiryhmämme testasi viisi ruokakaupan pakastealtaista löytyvää piparitaikinaa: Myllyn Paras laktoositon piparitaikina, Myllyn Paras perinteinen piparkakkutaikina, Kotimaista piparkakkutaikina, Jouluaitta piparitaikina ja Sunnuntai piparitaikina.

Testissä arvioitiin taikinoiden maku raakana ja kypsänä, sekä kiinnitettiin huomiota taikinoiden käsiteltävyyteen ja koostumukseen. Taikinat sulatettiin ja paistettiin ohjeiden mukaan samaa tähtimuottia käyttäen. Tarkemmat tuoteselosteet löytyvät tuotteiden valmistajilta.

Testiryhmän yllätti suhteellisen samanhintaisten tuotteiden laatuerot. Mikä valmispiparitaikina vei lopulta voiton?

5. Myllyn Paras laktoositon piparitaikina

Yksi paketti sisältää 500 g taikinaa, hinta K-Marketissa noin 1,79 e. Laktoositon.

Myllyn Paras laktoositon piparitaikina jää testin häntäpäähän. Taikinaa on helppo käsitellä, mutta maku on testiryhmälle pettymys. Keksi on kuiva ja mureneva ja kaipaa kuumeisesti lisämausteita. ”Jos en näkisi tätä, en ehkä edes tunnistaisi pipariksi”, kommentoi eräs raadin jäsen. Tylsä!

Arvosana: 2 / 5

4. Jouluaitta piparitaikina

Yksi paketti sisältää 500 g taikinaa, hinta Lidlissä noin 1,45 e. Laktoositon.

Jouluaitta piparitaikina löytyy Lidlin pakastealtaasta. Tahmea taikina repeilee ja tarttuu helposti kaulimeen, jos jauhoa ei ole riittävästi. Valmiin piparin koostumus on mureneva ja kuiva, eikä jauhoisuus viehätä raatia. Testiraadin mielipiteet kuitenkin jakautuvat piparin erikoisen maun suhteen. ”Ei mikään perinteinen pipari”, on testiryhmän yhteinen kommentti.

Arvosana: 3 / 5

3. Kotimaista piparkakkutaikina

Yksi paketti sisältää 500 g taikinaa, hinta S-Marketissa noin 1,49 e. Laktoositon, maidoton.

Ihan kiva peruspipari. Taikina on helppo kaulita, mutta piparit paistuvat hieman epätasaisesti. Maku on melko vaatimaton ja kaipaa lisää mausteita, mutta taikina ajaa silti asiansa. Piparin maku myös säilyy hyvin keksin jäähtyessä. ”Kyllähän tätä syö”, kommentoi testiryhmän jäsen.

Arvosana: 3,5 / 5

2. Myllyn Paras perinteinen piparkakkutaikina

Yksi paketti sisältää 500 g taikinaa, hinta Prismassa noin 2,75 e.

Myllyn Paras perinteinen piparkakkutaikina voittaa hännille jääneen laktoosittoman serkkunsa selkeästi. Voilla leivottu taikina tuntuu kaulimeen jämäkältä ja paistetut keksit ovat kauniin tasaisen ruskeita. Taikina turpoaa uunissa hieman. Tuoksu on hurmaavan kardemummainen ja maku on hyvä. Häviää täpärästi testin voittajalle. Testin kallein!

Arvosana: 3,5 / 5

1. Sunnuntai piparitaikina

Yksi paketti sisältää 500 g taikinaa, hinta Prismassa noin 2,15 e.

Raati ihastuu Sunnuntai piparitaikinan koostumukseen jo heti kaulittaessa. Paistettu pipari tuoksuu voimakkaan mausteiselta ja paistopinta on kauniin tasainen. Raadin kuitenkin hurmaa viime kädessä herkullinen maku. ”Tämähän maistuu ihan joululta!” Näitä tekee mieli syödä lisää.

Arvosana: 4 / 5

Avainsanat

Keskustelu

Meillä täällä Jämsässä on kyllä tosi hyvää piparitaikinaa, jota Elosen leipomo valmistaa. Kaikki on kohdallaan maku, tuoksu ja kaunis ruskea väri. Myös leivottavuus oli hyvä.

Teen aina itse paraisten pipari taikinan. En ole parempaa vielä löytänyt.

Paraisten piparitaikinaa minä aina teen.Ihan parasta.Kaikkea on kyllä tullut kokeiltua mutta ei ole parempaa löytynyt.

Kommentoi juttua: Valmiit piparitaikinat testissä – katso, mikä tuote hurmasi koko raadin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X