Ruoka

Vegaaninen kakku leivotaan ilman maitoa ja munia – katso parhaat makeiden ja suolaisten vegekakkujen reseptit!

Vegaaninen kakku leivotaan ilman kananmunia, maitotuotteita ja liivatelehtiä. Kakku saattaa vaatia omat niksinsä, mutta onnistuu helpoimmillaan yhden kulhon ja vispilän taktiikalla. Kokosimme ohjeet, joiden avulla et voi epäonnistua!

Vegaaninen kakku kruunaa juhlapöydän, mutta ihastuttaa myös viikonlopun kahvipöydässä. Nappaa herkulliset reseptit!

Lue myös: Vegaaninen piirakka leivotaan ilman maitoa ja munia – katso makeat ja suolaiset ohjeet!

Vegaaninen kakku voi olla iki-ihana juustokakku, suussa sulava suklaakakku, tuhti raakakakku tai mehevä banaanikakku. Kokosimme kahvipöydän herkullisimmat vegaaniset kakut, jotka vievät herkkusuilta jalat alta.

Vegaaninen juustokakku onnistuu paistettuna tai hyydytettynä

Vegaaninen juustokakku onnistuu ilman liivatetta, kananmunia ja maitotuotteita hyydyttämällä täyte kasvipohjaisella hyytelöimisaineella. Johanneksenleipäpuujauhetta sekä konjak-yrttiä sisältävä Vegegel sekä merilevästä valmistettu agar-agar ovat hyydyttävät vaihtoehdot eläinperäisille liivatelehdille. Niiden avulla miltei mikä tahansa juustokakku taipuu vegaaniseen ruokavalioon, kun korvaat myös maitotuotteet kasvipohjaisilla tuotteilla.

Lue myös: Liivatelehdet voi korvata kasviperäisillä vaihtoehdoilla – juustokakku onnistuu myös kokonaan ilman liivatelehtiä

Tämä vegaaninen juustokakku maistuu ihanasti passiohedelmälle ja kookokselle. Juustokakku on myös gluteeniton, joten se sopii ihan jokaiselle herkkusuulle. Jos haluat juustokakusta mahdollisimman näyttävän ja korkean, tee se halkaisi­jaltaan 20 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

Paistettu vegaaninen juustokakku on superhelppo tehdä. Se leivotaan soijajogurtista ja kasvipohjaisesta tuorejuuston kaltaisesta valmisteesta. Varmista myös, että käyttämäsi keksit eivät sisällä mitään eläinperäistä. Kakkupohja tehdään kuten perinteisenkin juustokakun pohja keksimurusta ja sulatetusta rasvasta. Pohjaan sopivat niin tutut digestivekeksit kuin kaurakeksit tai Domino- ja Oreo-keksitkin.

Viimeisen silauksen tekee kevyt marmorointi, joka onnistuu vadelmasoseesta. Paistettu vegaaninen juustokakku on valmis tarjoiluun seuraavana päivänä. Koristele pinta vaikkapa pakastekuivatuilla vadelmilla ja sirota päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vegaaninen kakku – raakakakku on tuhti ja täyttävä

Vegaaninen kakku voi olla myös tuhti raakakakku, joka tehdään ilman uunia, vehnäjauhoja ja valkoista sokeria. Uunin sijaan tarvitset raakaleivonnaisten valmistukseen kunnon tehosekoittimen tai monitoimikoneen, jolla pähkinät jauhautuvat sileäksi massaksi.

Raakaleivonnaisissa käytetään pähkinöitä ja siemeniä, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä sekä marjoja ja mausteita. Kookosöljy pitää kakun kasassa, kunhan laitat leivonnaisen peitettynä yöksi jääkaappiin tekeytymään. 

Raakasuklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella, joka syntyy cashewpähkinöistä, banaanista ja kaakaojauheesta. Pohja tehdään pähkinöistä ja kuivatuista taateleista. Raakasuklaakakku on tuhtia tavaraa, joten vain pieni palanen riittää hillitsemään makean himon.

Tämä vegaaninen suklaaraakakakku maistuu ihanasti kookokselle, suklaalle ja pähkinöille, joita tuore minttu ihanasti raikastaa. Suklaan makupariksi sopii tietysti myös appelsiini, kuten tässä makoisassa jaffa-raakakakussa.

Lue myös Anna.fi: Himohyvät vegemätöt! Bataattiranskalaiset, kaaliwingsit ja muut veden kielelle herauttavat kasvisruoat

Vegaaninen kakku: kahvikakut

Vegaaninen taateli-banaanikakku sopii erinomaisesti joulun ajan juhlapöytään ja tuo herkullista vaihtelua perinteiselle taatelikakulle. Se on myös erinomainen tapa hyödyntää pöydällä uhkaavasti tummuvat pantteribanaanit. Tätä kakkua ei nimittäin kannata leipoa keltaisista banaaneista, jotka eivät ole yhtä makeita ja meheviä. 

Kaneli ja neilikka tuovat kakkuun lämpimän mausteisen makuvivahteen. Kakku valmistuu vaivattomasti vatkaamalla margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntelemällä joukkoon taateli- ja banaanisose, saksanpähkinärouhe sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin yön yli vetäytymään. Tämä vegaaninen kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Blenderikakku on uusi hitti! Kaikki ainekset voi surauttaa taikinaksi tehosekoittimessa. Tämän vegaanisen kakun mehevyys piilee tummissa pantteribanaaneissa sekä makeissa viikunoissa. Kaunis koristelu syntyy vaivatta vegaanisesta tuorejuustosta, tuoreista viikunoista, banaanista sekä rosmariinin oksista.

Vegaaniset voileipäkakut suolaisen mielitekoon

Ei makeaa mahan täydeltä! Vegaaninen kakku maistuu myös suolaisena. Hyydytetty porkkalakakku valmistetaan lohitäytteisen voileipäkakun tapaan, mutta kala vaihdetaan kylmäsavulohta muistuttavaan porkkalaan. Koristelussa houkuttavat merileväcaviart, herneenversot ja syötävät kukat.

Vegaaninen voileipäkakku on vegaanin unelma, joka maistuu makkaranpurijallekin. Selkeät maut sekä raikas ja rapsakka suutuntuma hurmaavat vaativimmankin herkkusuun. Kakun täytteenä on kurkkua, valkosipulia, avokadoa,vegaanista yrttituorejuustoa sekä parskaalia. Vegaanin voileipäkakku sopii vaikka kasvissyöjän lakkiaisiin.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen kakku leivotaan ilman maitoa ja munia – katso parhaat makeiden ja suolaisten vegekakkujen reseptit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.