Leivotaan leipää

Leipominen on käsityötä, joka tuottaa mielihyvää. Eikä mikään helli mieltä ja aisteja paremmin kuin vastapaistettu leipä. Vetäise villasukat jalkaan ja leivo suussasulavia lämpimäisiä!

Tee samalla vaivalla reilusti taikinaa ja mausta siitä kaksi erilaista leipää. Juustotangot ja hedelmäiset sämpylät syntyvät kätevästi samasta taikinasta. Tarjoa juustotangot keiton kanssa ja hedelmäiset sämpylät aamiaisella tai teepöydässä.

Hapatettu lohkoleipä voidaan tehdä pitkän kaavan mukaan pari päivää hapatetusta taikinasta tai ruisleipäaineksista parissa tunnissa.

Englantilaiset teeleivät valmistuvat reilussa vartissa. Tarjoa teeleivät teekupposen kanssa voilla tai marmeladilla sipaistuina.

Lisää herkullisia leipäreseptejä:
Leipäreseptejä herkkusuille
Leipäjuuri syntyy ajan kanssa
Leipä sopii kaikille
Gluteeniton leipä x 8
Ruoka.fi: Nyt leivotaan leipää

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivotaan leipää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X