Nutella_pulla

Leivotaan pullaa! Bostonkakku, nutella-pullapitko, kaneli-sokeripulla ja kolme muuta herkkuohjetta

Mikään ei voita itsetehtyä pullaa! Onko suosikkisi klassinen kanelikierre, mehevä boston vai astetta eksoottisempi ensaimada? Kokosimme yhteen pettämättömimmät pullareseptit. Varoitus, nämä saattavat aiheuttaa hallitsematonta himotusta.

Syntisen hyvä pullapitko kätkee sisäänsä suklaista pähkinätahnaa eli nutellaa. Pitko syntyy näppärästi kiepauttamalla kääretortun tapaan kääräisty rulla kierteelle ja paistamalla se voidellussa leipävuoassa. Pinnalle ripoteltu pähkinärouhe istuu Nutella-pullapitkon makumaailmaan täydellisesti.

Karpalo-pähkinäbostonkakku

Bostonkakku on klassikko ja siitä mainio herkku, että sen sisään voi laittaa melkein mitä vain. Tässä ohjeessa hurmaa klassinen kaneli-sokeri, joka saa särmää kuivatuista karpaloista, rusinoista sekä saksanpähkinöistä. Kun viimeistelet leivonnaisen tomusokerikuorrutteella, voit varautua siihen, ettei karpalo-pähkinäbostonkakusta jää tähteelle murustakaan.

Kaneli_sokeripulla

Toisinaan yksinkertainen on parasta. Kaneli ja sokeri on pullan pettämätön makupari, joka hurmaa myös näissä kaneli-sokeripullissa. Sisältä pehmeät ja päältä ihanan rapeat pikkupullat maistuvat parhaalta uunituoreina kuuman kahvin tai kylmän maidon kanssa.

Pulla-omena-rahkapiirakka

Tämä resepti yhdistää pehmeän pullan, mehevän omenapiirakan ja raikkaan rahkan tyrmääväksi kokonaisuudeksi. Ohueksi kaulitun pullataikinan päälle levitetään omenamarmeladia ja sitruunaista rahkaa sekä viipaloituja omenoita. Tupsaus tomusokeria tekee pulla-omena-rahkapiirakasta täydellisen.

Ensaimadas

Jos kaipaat perinteiseen pullaan uutta värinää, kokeile espanjalaisia ensaimadas-pullia. Taikinaan lisätään tilkka oliiviöljyä ja ohueksi kaulittujen taikinalevyjen väliin pehmeää voita. Näiden pullien kanssa ei kannata hoppuilla. Huolellinen kohotus ja välii rullattu voi antavat pullalle ilmavat kerrokset.

ruotsalaiset kanelikierrepullat

Jos pullasi pitää olla vegaaninen, mutta silti mehevä ja maukas, tämä resepti on sinulle. Ruotsalaisten kanelikierrepullien leivontaan on käytetty mantelimaitoa ja rypsiöljyä, kaneli-sokeritäytteeseen kasvimargariinia. Lopputulos on kuitenkin niin herkullinen, että ne maistuvat myös perinteisen kanelipullan ystäville. Vastapaistetut pullat sivellään siirappivedellä ja pyöräytetään lopuksi sokerissa.

Leivotaan lisää pullaa:

Pähkinäpullat

Pähkinäpullat

tahmeat herkkupullat

Tahmeat herkkupullat

Sitruunapitko

Sitruunapitko

Ruoka.fi: Omenakierrepulla kookossokerikinuskilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivotaan pullaa! Bostonkakku, nutella-pullapitko, kaneli-sokeripulla ja kolme muuta herkkuohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X