rouheinen pataleipä
Ruoka

Leivotaan! Rouheinen pataleipä ja 2 muuta laiskan leipurin unelmaleipää

Haaveiletko uunituoreesta, itseleivotusta leivästä, mutta aika tai taidot eivät riitä taikinan kanssa touhuamiseen? Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Gluteeniton leipä syntyy kaurasta, siemenistä ja pähkinöistä

Gluteeniton joululeipä maistuu nimestään huolimatta ympäri vuoden. Se ei sisällä lainkaan valkoisia vehnäjauhoja, vaan leipä leivotaan kaurahiutaleista, siemenistä ja pähkinöistä.

Kuivien ainesten joukkoon sekoitetaan vesi, öljy ja siirappi. Sitten taikina kaadetaan voideltuun leipävuokaan ja nostetaan toviksi jääkaappiin tekeytymään. Kun rakenne on tiivis ja jähmettynyt, leipä on valmis paistettavaksi.

Niin helppoa, hyvää ja terveellistä, että tätä tulee tehtyä toistekin!

Joululeivät kruunaavat juhlapöydän.

Resepti: Gluteeniton joululeipä

Pataleivässä on rapea kuori ja pehmeä sisus

Jos haaveilet rapeasta kuoresta ja pehmeästä sisuksesta, on rouheinen pataleipä valintasi. Se vaatii aktiivista leivonta-aikaa vaivaiset viisi minuuttia.

Kohotus onkin sitten hitaampi vaihe, mutta juuri siinä piilee mahtavan maun salaisuus. Kelmulla peitetyn taikinakulhon voi jättää huoneenlämpöön kohoamaan jopa vuorokaudesi.

Pataleipä onnistuu niin valurauta-, lasi- kuin keraamisessakin padassa. Tärkeintä on, että astia johtaa hyvin lämpöä ja kuumenee tulikuumaksi.

rouheinen pataleipä

Resepti: Rouheinen pataleipä

Perunarieskat maistuvat lounaskeiton kyljessä

Ruokaisat perunarieskat syntyvät helposti ja ovat nappivalinta silloin, kun kaipaat lämmintä leipää iltateelle tai lounaskeiton kylkeen. Voi tehdä ne tähteelle jääneestä perunasoseesta tai perunasosehiutaleista valmistetusta muusista.

Sekoita joukkoon jauhoja, sulatettua margariinia sekä suolaa ja leivinjauhetta. Muotoile taikina rieskoiksi ja paista vartin verran uunissa. Uunituoreet rieskat ovat niin hyviä, etteivät kaipaa päällensä kuin sipaisun voita.

perunarieskat

Resepti: Vaivattomat perunarieskat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leivotaan! Rouheinen pataleipä ja 2 muuta laiskan leipurin unelmaleipää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.