Lihakeitto saa porista pitkään

Lihakeitto on maukasta perinneruokaa. Aidon makunsa lihakeitto saa, kun siihen käyttää luisia lihapaloja, eikä turhaan kiirehdi keiton kanssa, vaan antaa sen porista pikkuhiljaa täyteen makuunsa.

Viisi vinkkiä: lihakeitto

1. Valitse lihakeittoon mieluiten luista, pitkähkön haudutusajan vaativaa lihaa, kuten lapaa, etuselkää, rintaa, kylkeä, häränhäntää tai potkaa.

2. Varaa luista lihaa henkeä kohden noin 150 g, luutonta 100 g.

3. Pane lihapala kylmään veteen. Lihan valkuaisaineet kertyvät keitettäessä liemen pinnalle. Kerää vaahto pinnalta reikäkauhalla ennen mausteiden lisäämistä, niin saat liemestä kirkkaan.

4. Mausta keitto pippureilla, sipuleilla, valkosipulilla, juureksilla, laakerinlehdillä ja suolalla. Pippureiksi sopivat musta-, valko-, viher- ja maustepippurit. Chili antaa keitolle tulista potkua. Tomaattimurskasta keitto saa väriä ja makua. Yrteistä keittoihin käyvät persilja, lipstikka ja timjami. Lampaalle sopii lisätä rosmariinia. Välimerelliset keitot saavat makua oreganosta, kaalille sopii meirami. Tilliliha keitetään tillinvarsien kanssa ja viimeistellään tillisilpulla.

5. Jos haluat lihakeitosta vähärasvaisemman, jäähdytä keitto, pane se jääkaappiin ja kuori seuraavana päivänä pinnalle hyytynyt rasvakerros pois.

Reseptit:
Lihakeitto
Helppo lihakeitto

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihakeitto saa porista pitkään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X