Lihan paistolämpötilat

Lihan paistamisessa verraton työväline on paistomittari.

Digitaalinen mittari näyttää sisälämpötilan, paistoajan ja hälyttää, kun sisälämpötila on sopiva. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan.

Jos mittaria ei ole käytössä, on viitteellinen nyrkkisääntö paistoajaksi tunti lihakilolle. Uunin lämpötila vaikuttaa paistoaikaan.

Kahden kilon paisti, jonka sisälämpötila on 60 astetta, kypsyy 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia ja 125-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.

Paistolämpötiloja:

Naudanpaisti:
• sisältä punainen 60 astetta
• sisältä punertava 65-70 astetta
• sisältä harmaa, läpikypsä 77 astetta

Porsaanpaisti ja kinkku:
• sisälämpötila 80-85 astetta

Lampaanpaisti:
• sisälämpötila 70-75 astetta

Kalkkunan rinta:
• 70 astetta

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihan paistolämpötilat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X