Linssipata – täyteläinen ja ravitseva jokatilanteen ruoka, joka paranee lämmitettäessä

Linssipata on helppoa, maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Kokeile mausteisia kasvispatoja tai rikasta lihapatoja linsseillä.

Linsseistä syntyy ruokaisaa pataruokaa: helppo, maukas ja ravitseva linssipata. Kokeile mausteisia kasvispatoja tai rikasta lihapatoja linsseillä.

Linssit kuuluvat kasvikunnan parhaisiin proteiininlähteisiin papujen ja herneiden rinnalla. Linssejä sopiikin suosia keittiössä sekä hyvän ravintoarvon että edullisen hinnan takia. Lisäksi linssit ovat helppoa ruokaa, sillä niitä ei tarvitse liottaa, vaan huuhtelu ja keittäminen riittävät. Vaihtelua saa, kun poimii ostoskoriin vuorotellen punaisia, keltaisia, vihreitä, ruskeita tai mustia linssejä.

Linssipata aasialaisin maustein

Linssit sopivat erinomaisesti erilaisiin pataruokiin, joko kasvisten tai lihan rinnalle. Koska linssejä suositaan esimerkiksi Intiassa, ovat monet linssireseptit aasialaiseen tapaan mukavan mausteisia ja siis oivallista ruokaa viileneviin syyspäiviin.

Intialaisia makuja pohjoisiin ruokapöytiin tuo esimerkiksi kasvistagine, joka tarjotaan manteleilla höystetyn couscousin ja kurkku-jogurttiraidan kera.

Kukkakaalipata valmistuu nopeasti vihreistä linsseistä, kukkakaalista ja porkkanasta. Kermaloraus pehmentää mukavasti tomaattista ja mausteista kasvispataa.

Vihreitä linssejä käytetään myös linssi-kasvispataan, joka syntyy porkkanasta, lehtiselleristä, aurinkokuivatuista tomaateista, tomaattimurskasta ja mausteista.

Mausteinen linssipata on valmis puolessa tunnissa, kun punaiset linssit haudutetaan kypsiksi inkiväärillä, kanelilla, kurkumalla, kuminalla ja chilillä maustetussa tomaattimurskassa. Maukas pata sopii kasvisateriaksi sellaisenaan tai vaikka riisin kanssa, mutta sen voi tarjota myös lihan tai kanan lisukkeena.

Linssit lisänä lihapadassa

Marokkolainen jauhelihapata on helppo arkiruoka, joka valmistuu alle tunnissa. Linssien ja jauhelihan lisäksi pataan käytetään porkkanaa ja palsternakkaa. Harissatahna ja kurkuma antavat padalle marokkolaista makua.

Vähällä vaivalla valmistuu myös linssi-porsaspata, joka maustetaan chilillä, kurkumalla ja valkosipulilla. Kinkkusuikaleista, linsseistä ja paprikasta valmistetun padan voi tarjota vaikkapa ranskankerman ja patongin kera.

Lammas-linssipata sopii sunnuntairuoaksi, sillä kardemummalla ja kuminalla maustetut karitsanpotkat saavat hautua uunissa useamman tunnin ennen linssien lisäämistä.

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Linssipata – täyteläinen ja ravitseva jokatilanteen ruoka, joka paranee lämmitettäessä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X