Ruoka

Lipeäkala etsii ystäviä

Lipeäkala on monelle herkku, toisille kammotus. Vanhan vitsin mukaan sen syöjien määrä kasvaa vain hautausmaalla.

Perinteiselle joulukalalle kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus, sillä lipeäkala on oikeastaan aika hieno raaka-aine: hyvää, kevyttä ja helposti sulavaa.

Lipeäkala on myös varsin edullista, ja sitä on helppo ja nopea valmistaa. Varo vain kypsentämästä liikaa, sillä ylikypsä lipeäkala hajoaa.

Lipeäkalaa ei myöskään kannata yhdistää kovin voimakkaisiin makuihin, sillä sen maku on hyvin hento ja hieno.

Lipeäkalan perinteiset kumppanit ovat peruna ja valkokastike, mutta ennakkoluuloton kokki kokeilee lipeäkalaa punajuuririsoton kera. Trendikäs, hienostuneen täyteläinen risotto saattaa hyvinkin tuoda lipeäkalalle uusia ystäviä.

Lisää herkullisia ruokaideoita jouluun: Joulun parhaat reseptit Joulusinappi kruunaa kinkun Suolaiset ja makeat joululeivonnaiset Nekku on helppo joulumakeinen Ruoka.fi: Lipeäkalaa valkokastikkeen kanssa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lipeäkala etsii ystäviä

Hipsu

Minulle lipeäkala on herkkua.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.