Loppiaisen parhaat maut

Loppiaisen aterian alkuruoaksi tarjotaan talvista fenkolisalaattia, jonka jälkeen pöytään nostetaan höyryävä äyriäispata. Keveän, mutta sitäkin herkullisemman aterian kruunaavat pienet limoncello-leivokset.

Fenkolisalaatti on yksinkertainen ja raikas alkusalaatti, jolle granaattiomenan siemenet sekä saksanpähkinät antavat talvista makua ja juhlavaa näköä. Granaattiomenan sijaan salaattiin sopivat myös päärynä, omena tai viinirypäleet.

Talvisen aterian pääruokana tarjotaan maukasta äyriäispataa, joka valmistetaan simpukoista, katkaravuista ja kalasta. Valkoviini ja sahrami nostavat merellisen pataruoan arjen yläpuolelle.

Aterian päätteeksi herkutellaan pienillä ja raikkailla limoncello-leivoksilla, joiden heleä väri ja sitruksinen maku tuovat auringon kielelle.

Lisää ideoita talviaterioille:
Loppiaisruokaa raikkailla mauilla
Pataruoka maistuu pakkasella
Aurinkoiset ananasherkut
Juhlava talvimenu – katso ohjeet videolta
Ruoka.fi: Haudutellaan hitaasti hyvää

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti