Ruoka

Loppiaisen menu – virkistävä ateria koostuu tomaattikeitosta, nyhtöbroilerista ja hedelmäsalaatista

Loppiaisena tuhtien ja juhlavien jouluherkkujen jälkeen maistuvat rennot ja raikkaat ruoat: tomaattikeitto, uunikala tai -kana, avokadosalaatti ja värikkäät hedelmät.

Joulun juhlakausi päättyy loppiaiseen, jota vietetään ulkoillen ja mutkattoman aterian parissa seurustellen. Loppiaisen menu kootaan ihanan raikkaista mauista.

Loppiaiseen mennessä viimeisetkin jouluruoan rippeet on syöty. Joulukuusi riisutaan ja kannetaan ulos. Koti siivotaan joulukoristeista ja palataan arkeen.

Loppiaisena tekee mieli jo keventää ruokavaliota joulun ja vuoden vaihteen herkuttelun jälkeen.

Kokosimme loppiaiseksi kevyen, mutta maistuvan pyhäaterian. Herkullisen loppiaisen ainekset ovat rentous ja helppous!

Lue myös: Loppiaisruokaa raikkailla mauilla

1. Loppiaisen menu alkaa tomaattikeitolla

Loppiaisen ruokailu aloitetaan maukkaalla ja mausteisella tomaattikeitolla.

Mausteinen tomaattikeitto lämmittää viileässä säässä ulkoilun jälkeen. Tomaattikeiton kaveriksi voi leipoa pieniä rosmariinileipäsiä.

tomaattikeitto

2. Pääruoaksi nyhtöbroileria tai inkiväärilohta

Loppiaisaterian pääruokana tarjotaan kevyttä kanaa tai kalaa. Kokonaisena kypsennetty nyhtöbroileri saa olla uunissa useamman tunnin, mutta valmistuu muuten melkein itsestään.

Kiireisempi kokki nostaa uuniin aasialaisilla mausteilla ryyditetyn inkiväärilohen, jonka kaveriksi kypsennetään samalla lämmöllä maukkaita uunitomaatteja.

Sekä lohen että broilerin lisukkeeksi sopii tietysti riisi, mutta kevyempi vaihtoehto on avokadosalaatti, joka saa raikasta makua ananaksesta ja granaattiomenan siemenistä.

Nyhtöbroileri
salaatti

3. Loppiaisen menu huipentuu hedelmäsalaattiin

Itämainen hedelmäsalaatti on täydellinen päätös niin loppiaisen aterialle kuin joulukauden herkuttelullekin, sillä se on kevyt ja raikas, mutta vielä aavistuksen jouluinen jälkiruoka, josta saa aimo annoksen vitamiineja arjen varalle.

hedelmäsalaatti

 

Lue myös Anna.fi: Herkullinen ja kevyt loppiaismenu

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Loppiaisen menu – virkistävä ateria koostuu tomaattikeitosta, nyhtöbroilerista ja hedelmäsalaatista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.