Pääsiäisen viinisuositukset ja juhlapöytä.
Ruoka

Löytö! Viini lampaalle alle 11 e: katso juomasuositukset myös parsalle ja mämmille

Kokosimme pääsiäisen juomasuositukset tutuille herkuille.

Pääsiäisenä on aikaa istua ruokapöydässä pitkään, herkutella ja nautiskella. Täydennä aterianautinto herkullisella juomalla. Koosteessamme täydellinen viini lampaalle ja muut pääsiäisen juomasuositukset pitkälle illalliselle, brunssille ja viemiseksi.

Lue myös: Ammattilaisen vinkit: näin teet kesän raikkaimman boolin!

Juomasuositukset parsalle

Pääsiäisen alkuruokapöydässä on tähän aikaan vuodesta varmasti parsaa jossain muodossa. Oletko ajatellut, että voisit tarjota parsan kanssa kuplivaa? Uusi-Seelanti tarjoaa herkullisen kuplajuoman, joka toimii mainiosti vihreän tai valkoisen parsan kera. Kuiva, mutta ihanan trooppisen hedelmäinen Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut sopii parsan lisäksi myös pääsiäisen alkupalapöytään, jossa on paljon erilaisia makuja. Se toimii myös juhlavan lounaan aperitiivina.

Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut, 13 %, 12,98 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 509467)

 

Kuohuviini parsalle.

 

Oluiden ystävä kaataa lasiin hollantilaista havuisen ja ruohomaisen raikasta Kees Spruce Willis Ipa -olutta. Tämä on erityisen mainio valinta, jos pääsiäisenä otat ensiaskeleet grillin kanssa. Parsa kypsyy parissa minuutissa grillissä. Kylkeen voi paistaa myös karitsanfileet samalla. Olut toimii myös sen kanssa hyvin.

Veikeä havuolut parsalle.

Maku Brewinging Lemon Pale Ale on supersitruunainen ja raikas olut, jota kannattaa kokeilla etenkin vihreän parsan ja sitruunahollandaisekastikkeen kanssa. Oluen sitruunainen maku tulee sitruunankuoresta eikä aromista. Jos et pidä oluesta, mutta haluat yllättävän herkullisen makukombinaation, kokeile tätä.

Kees Spruce Willis Ipa, 5,8 %, 5,99 e / 0,44 l (Alkon tilausvalikoima 907098)

Maku Brewinging Lemon Pale Ale, 5 %, 3,09 e / 0,33 l (vähittäiskaupat)

Supersitruunainen pale ale sopii parsalle.

Täydellinen viini lampaalle: mukana myös alle 11 euron löytö!

Luullinen lampaanpotka on perinteinen pääsiäisen ruoka. Yrteillä ja valkosipulilla maustetun potkan kanssa maistuu tuhti punaviini. Täyteläinen, roteva chileläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon on oiva viini lampaalle alle 20 euron hintaluokassa. Sen hieman savuinen ja suklainen maku sopii loistavasti myös savulampaan kera.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 14 %, 15,48 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 005806)

Kevyemmän punaviinin ystävä nauttii tästä kahden kansalaisuuden punaviinistä. Noita Blaufränkisch on tehty Suomen Fiskarsissa itävaltalaisista rypäleistä. Hennon mausteinen punaviini maistuu parhaalle hieman viilennettynä.

Noita Blaufränkisch, 10,5 % , 26,82 e / 0,75 l (Alkon tilausvalikoima 907298 tarkista myymäläsaatavuus alko.fi -sivuilta)

noita viini on suomalais-itävaltalaisyhteistyössä tehty, viini lampaalle

Supertuhtien, täyteläisten, runsaiden ja tanniinisten viinien ystävä saattaa yllättyä tästä valencialaisesta. Murviedro Colección Reserva 2014 on superyllättäjä. Sen hinta-laatusuhde on enemmänkin kuin kohdallaan. Alle 11 euron hinta on positiivinen yllätys.  Viini lampaalle on mehevän hilloinen, pyöreä, mausteinen, savuinen ja siinä maistuvat tummat marjat. Se sopii loistavasti pääsiäislampaan kanssa. Jos grilli kuumenee pääsiäisenä, niin tämä viini on omiaan myös esimerkiksi hieman rasvaiselle grillatulle entrecotelle. Kokeile myös kypsien juustojen kanssa. Oiva valinta myös tuliaiseksi, joka ei ole hinnalla pilattu.

Murviedro Colección Reserva 2014, 13,5 %, 10,98 e 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 954497)

 

Murviedo on tuhti ja tanniinien.

 

Juomasuositukset mämmille

Sokerin ja kerman kera tarjotulle mämmille sopiva kumppani löytyy kotimaisesta porterista. Suklainen ja maltainen Sinebrychoffin Porter on hyvä valinta mämmille. Kokeile sitä myös suklaajälkiruokien kanssa.

Sinebrychoff Porter, 7,2 %, 3,22 e / 0,33 l (Alkon vakiovalikoima 770014 )

Maltainen porterolut sopii suklaajälkiruoille ja mämmille.

Lojuuko kaapissasi kenties makeaa sherryä? Kokeile sitä mämmin kanssa. Mämmiä yhdistellään nyt trendikkäästi paahtovanukkaaseen, suklaakakkuun, jäätelöön ja nyt jännittävästi myös juustoon, tuorejuustoon nimittäin. Vaniljakastikkeen, maustamattoman tuorejuuston ja mämmin yhdistelmä on taivaallinen. Supermakean jälkiruoan kanssa pitää olla vieläkin makeampaa juomaa. Valdespino Cream Sherry on sopivan makea, hieman suklainen ja mausteinen maku sopii loistavasti hieman vaniljaisen vaahdon kera.

Valdespino Cream Sherry, 19 %, 12,49 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 003616)

Sherry sopii viiniksi mämmille.

Viinisuositukset suklaajälkiruoille

Punainen portviini on aina varma valinta suklaan kera. Pääsiäisen jälkiruokapöydässä on usein suklaisia jälkiruokia. Dow’s Colheita Single Harvest Tawny Port on monipuolinen valinta, sillä osan siitä voi nautiskella suklaajälkiruokien kera, mutta se maistuu myös modernimmassa pääsiäispöydässä juustolautasen kanssa tai ihan vain sellaisenaan vaikka jälkiruoaksi.

Kokeile myös mämmille suositeltua portteria suklaisten jälkiruokien kanssa.

Dow’s Colheita Single Harvest Tawny Port 2002, 20 %, 31,99 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 360127)

Portviini on hyvä jälkiruokaviini suklaajälkiruoille.

Juomasuositukset brunssille

Pääsiäispyhinä on aikaa viettää myös rentoa brunssia. Kata pöytä täyteen herkullista ruokaa ja juomaa. Brunssipöydässä on paljon erilaisia makuja, joten keveä kuplajuoma sopii brunssille aina. Prosecco-juomat ovat nyt trendikkäitä. Niiden hento päärynäinen ja kepeän hedelmäinen olemus sopii keväisen brunssikattauksen ruoille. Kokeile tätä kuivaa, mutta hedelmäistä Fiorissimo Proseccoa parsapiiraan tai uppomunavoileipien kera.

Fiorissimo Prosecco Extra Dry, 11,5 %, 12,98 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 559437)

Pääsiäisen juomasuositukset 2019: Kepeä prosecco Fiorissimo

Jos olet kutsuttuna ylelliselle pääsiäisbrunssille tai haluat viedä kuplajuomaa lahjaksi, niin roseet kuplat toimivat läpi aterian. Ylellinen ja viehkeä klassikko on aina tervetullut juhlajuoma. Bollinger Rosé Champagne Brut on marjainen, hieman paahteinen ja yrttinen. Se on kuiva, mutta siinä maistuvat kypsät marjat. Tämä roseesamppanja sopii esimerkiksi vitello tonnaton, eli klassisen italialaisen vasikka-annoksen kera nautittavaksi tai kokeile sitä keväisen marjapavlovan kanssa jälkiruokana.

Bollinger Rosé Champagne Brut, 12 %, 71,98 e / 0,75 l (Alkon vakiovalikoima 954667)

Pääsiäisen juomasuositukset 2019: Bollinger rosee sopii viemiseksi tai jälkiruoalle.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Löytö! Viini lampaalle alle 11 e: katso juomasuositukset myös parsalle ja mämmille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.