Lukijoiden parhaat pastaruoat

Pasta on loistava raaka-aine, joka sopii niin arkiaterialle kuin juhlaruoaksikin.

pastasalaatti

Kokeile Kotilieden lukijoiden parhaita pastaherkkuja: maukkaita kastikkeita, meheviä laatikoita ja ruokaisia salaatteja.

Joukosta löytyy niin helppoja arkiruokia, tuhteja sunnuntairuokia kuin kevyitä ja tyylikkäitä herkkujakin.

Tuoretomaattipastassa tomaatit marinoidaan valkosipulilla ja basilikalla maustetussa marinadissa. Annos viimeistellään vuohenjuustolla.

Vuohenjuustoperhoset on mehevä pastaruoka, joka tarjotaan kerroksittain: pasta annostellaan alle ja sitruunainen kesäkurpitsa-vuohenjuustohöyste päälle.

pastakastikeKasvissyöjän juhlava, marinoitu pastasalaatti on höystetty mustilla beluga-linsseillä. Maukasta kalalasagnea raikastaa limen mehu ja raastettu kuori.

Lipstikka on vanha ja hieno, turhan aliarvostettu yrtti, joka maistuu lipstikka tässä pastassa mukavasti. Pohjolan pastasalaatti on ruokaisa salaatti, jossa yhdistyvät sekä makeat että suolaiset maut. Se sopii hyvin vaikkapa noutopöytään tai saunaillan salaatiksi.

pestopastaYksinkertaisen kauniissa Fusilli al limonen e basilico -pastassa basilika ja parmesaani maistuvat hyvin ja korppujauhot tuovat murumaista suutuntumaa.

Kantarellipastassa on yksinkertaisen selkeät maut ja kermainen rakenne. Annos viimeistellään pororouheella. Tumma ja kerroksellinen, vahvojen makujen paistos lammasta nokkosella on todella ruokaisa pasta.

Pippurituorejuusto antaa sopivasti potkua helpolle arkiruoalle, pippuriselle makaronilaatikolle.

Avainsanat

Keskustelu

Joskus tulee tehtyä pastaruokia. Kanakastikkeella se on paras. Mutta esim. savulihakastikekin on hyvää. Pastaruuan kanssa tykkäämme aina laittaa erilaisia salaatteja ja vaaleaa leipää. Ruisleipä ei minusta oikein sovi. Mikä lie? Vai onko se tottumuskysymys? Paras salaatti kanapastan kanssa on appelsiini-jäävuorisalaatti, johon laitan myös herneitä ja rusinoita.

Pastaruoat pitäisi julistaa pannaan, inhoittavaa valkoista mössöä, ei ikinä juhlapöytään!!

Lukijoiden parhaat pastaherkut…siitä tulikin mieleen suunnitteletko itse paljon reseptejä? Osallistutteko kilpailuihin niillä? Mistä löydätte reseptikilpailuja?
Itsellä lähes aina joku kokeilu meneillään ruuanlaiton saralla…

Kommentoi juttua: Lukijoiden parhaat pastaruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X