Ruoka

Juhlakakut kaikkiin eri kekkereihin – kokosimme Kotilieden ihanimmat kakkureseptit

Juhlakakut ovat parhaimmillaan juhlakalun näköisiä ja makuisia. Kokosimme sivustomme parhaat kakkureseptit, joiden avulla kruunaat juhlan kuin juhlan.

Juhlakakut voivat olla suussasulavia juustokakkuja, tuhteja suklaakakkuja, perinteisiä täytekakkuja tai makean marenkisia unelmia. Myös suolainen juhlakakku on usein paikallaan ja silloin tarjolle kannattaa leipoa moderni voileipäkakku tai ihastuttava suolainen juustokakku.

Juhlakakkujen valmistus ei välttämättä vaadi mittavia ponnisteluita kettiössä, sillä yksinkertainenkin kakkupohja muuttuu näyttäväksi kakuksi, kun sen päälle asettelee koristeeksi suklaalastuja, marenkia, marjoja ja keksejä. Myös syötävillä kukilla saa kakkuihin helposti juhlavuutta. Mikäli pihallasi kukkii juhannusruusu tai syreeni, voi niiden kukkia käyttää koristelussa. 

Jos haluat kuorrutuksen, joka pysyy kauniina koko päivän ja on hyvän makuinen, tee klassinen voikreemikuorrutus. Sitä on myös helppo muokata liukuvärjäykseen ja se pysyy tyylikkäänä myös lämpimällä. Myös rahkalla tai tuorejuustolla jämäköitetty vispikerma tai italialainen marenki ovat kestäviä valintoja juhlakakun kuorrutteeksi. 

Kokosimme alle lisää vinkkejä ja reseptejä parhaiden juhlakakkujen valmistukseen. 

Täytekakut juhliin

Juhlakakut ovat perinteisesti täytekakkuja. Täytekakkupohjan perusohje on sokerikakku, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauhoja. 

Sokerikakkupohjan riittävyyden nyrkkisääntö on 0,3 munaa syöjää kohden. Toisin sanoen, neljän munan sokerikakkupohjasta riittä 12-15 hengelle. Jos vieraita on 20, kannattaa kakkupohja leipoa kuudesta munasta. Kakun riittoisuus riippuu myös  täytteiden määrästä että siitä, mitä kaikkea muuta pöydässä on tarjolla. Erityisesti virallisissa juhlissa kannattaa kakkuja varata mieluummin hieman yläkanttiin.

Täytekakut ovat kaikkea muuta kuin tylsiä. Pienellä vaivalla saat kakkupohjaan vaihtelua. Kokeile esimerkiksi korvata osa jauhoista manteli-, pähkinä- tai kaakaojauheella. Voit maustaa taikinan myös vaniljasokerilla, inkiväärillä, neilikalla, kanelilla tai vaikkapa kardemummalla. 

Leiki myös kakun muodolla tai koristelulla ja kokeile kääräistä mansikkakakku vaihteeksi kierteelle tai kokoa kakun pinnalle komea keko popcorneja. Vesiväritäytekakku on kuin taideteos, joka kerää taatusti kehut ja suosionosoitukset.

Tuskin kukaan voi vastustaa mehevää porkkanakakkua, jonka sisään kätkeytyy monta kerrosta iki-ihanaa tuorejuustotäytettä. Jos puolestaan rakastat suolaisen ja makean yhdistelmää, on salted caramel -kakku varma valinta juhlapöydän kruunuksi.

Juhlakakut suklaasta

Suklaakakkua rakastavat kaikki, joten se on varma valinta juhlien kuin juhlien keskipisteeksi. Nauttisitko herkun mieluiten upealla peilikiilteellä viimeisteltynä, suklaamoussella täytettynä vai kenties sittenkin gluteenittomana tai vegaanisena?

Suklaan makupariksi sopii loistavasti myös kirsikka. Tee juhlakakku schwartzwaldin tapaan tai levitä kakkukerrosten väliin ylenpalttisesti manteliliköörissä marinoituja kirsikoita sekä kinuskilla ja mascarponejuustolla aateloitua kermatäytettä, kuten tässä suklaa-kirsikkakakussa on tehty.

Juustokakut monella tapaa

Juustokakku on monen suosikki ja siksi varma valinta juhlaan kuin juhlaan. Juustokakku voi olla hyydytetty, paistettu tai vaikka jäädytetty. Uskoisitko, että juustokakku onnistuu myös vegaanisena?

Mikä parasta, myös juustokakun makumaailmaa voidaan muunnella lähes rajattomasti. Ja perinteinenkin juustokakku saa aina uuden ilmeen erilaisilla koristeilla.

Juhlakakut marengista

Marenkikakut ihastuttavat pienemmissä ja isommissa juhlissa. Polvet notkauttavat pavlovat sekä iki-ihana britakakku ovat taatusti kahvipöydän vetonauloja. 

Jos haluat panostaa, leivo marenkikakku lime-passiontäytteellä. Kakussa on kaksi kakupohjaa sekä pinnalla italialainen marenkikuorrute.

Suolaiset juhlakakut

Ei makeaa mahan täydeltä. Juhlakakut voivat tietysti olla myös suolaisia. Voileipäkakku on näyttävä ja maistuva suolainen juhlatarjottava. Se sopii kaikkiin isompiin ja pienempiin juhliin. Täytä voileipäkakku savukalalla tai kokeile jotain astetta villimpää. Lähi-idän voileipäkakku täytetään punajuurihummuksella, labnehilla ja broilerilla.

Savumuikuilla täytetty voileipäkakkurulla tuo sekin hauskaa vaihtelua perinteiseen voileipäkakkuun. 

Suolainen juustokakku on suosittu juhlapöydän tarjottava. Hyydytetty mätijuustokakku hurmaa taatusti, kun koristelet sen raikkaasti herneenversoilla sekä värikkäillä tomaateilla, retiiseillä ja mädillä.

Lue myös Anna.fi: Ihanasti överi, rennosti naku vai näyttävästi valuva? Kakkujen koristelu tekee juhlan – kokosimme inspiroivat ideat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlakakut kaikkiin eri kekkereihin – kokosimme Kotilieden ihanimmat kakkureseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.