Ruoka

Maidottomat, gluteenittomat ja vegaaniset leivonnaiset juhlapöytään – nämä herkut sopivat lähes kaikille herkuttelijoille

Saman juhlapöydän ääreen saattaa hyvinkin saapua useampi erikoisruokavaliota noudattava vieras. Nämä leivonnaiset pelastavat pulasta, kun juhlatarjoilujen on syytä sopia myös erilaisiin erikoisruokavalioihin.

Juhlatarjoiluissa on hyvä huomioida vieraiden erityisruokavaliot ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Kannattaa varmistaa, että noutopöydästä löytyy sopivaa syötävää jokaiselle juhlijalle. Gluteenittomat, maidottomat ja vegaaniset herkut on hyvä merkitä selkeästi lappusin noutopöytään.

Keksipohjaiset rahka- ja juustokakut ovat helposti muunneltavissa

Keksipohjaiset, hyydyttämällä valmistettavat kakut ovat hyvä ratkaisu silloin, kun juhlaväen joukossa on erikoisruokavaliota noudattavia vieraita, sillä reseptit muuntuvat yleensä melko helposti sekä gluteenittomiksi että laktoosittomiksi. Kakkupohjan voi tarpeen mukaan tehdä gluteenittomista, maidottomista tai munattomista kekseistä ja täytteeseen käyttää laktoosittomia tai täysin kasvipohjaisia tuotteita.

Raikas rahkakakku

 

Raikas rahkakakku on näyttävä, mansikoilla täytetty keksipohjainen kakku, jolla voivat herkutella myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat vieraat.

Maidoton karpalokakku

Juustokakun tapainen karpalokakku on täysin maidoton ja munaton. Kevään juhliin kakun voi koristella karpaloiden sijaan vaikka vadelmilla, mustikoilla tai eksoottisilla hedelmillä.

Suklaakakku on ikisuosikki

 

Gluteeniton ja laktoositon suklaatäytekakku on aromikas ja aikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, joka tuo mieleen sacherkakun vivahteet.

Porkkanakakku sopii juhlaan kuin juhlaan

porkkanakakku

Porkkanakakku on mehevä kakku, jota kannattaa leipoa kerralla pellillinen. Sokerittomaan ruokavalioon sopiva kakku makeutetaan makeutusjauheella. Jos kakusta haluaa vielä kevyemmän, voi tuorejuustokuorrutuksen jättää kokonaan pois.

Gluteeniton pavlova muuttuu helposti maidottomaksi

pavlova

Marjoilla tai hedelmillä täytetty pavlova on helppo, marenkipohjainen herkku, joka on gluteeniton ja helposti muunnettavissa laktoosittomaksi tai kokonaan maidottomaksi.

Raakakakut sopivat monelle

Trendikkäät raakaleivonnaiset ratkaisevat kerralla useimmat erikoisruokavaliopulmat, sillä ne ovat gluteenittomia, maidottomia, munattomia, vegaanisia ja useimmiten joko sokerittomia tai ainakin vähäsokerisia. Ainostaan pähkinäallergikoille raakaleivonnaiset eivät sovi.

Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella, joka syntyy cashewpähkinöistä, banaanista ja kaakaojauheesta. Pohja tehdään pähkinöistä ja kuivatuista taateleista.

Mustaherukkatartaletti

Mustaherukkatartalettien pohja sekoitetaan pähkinöistä, taateleista ja kookoshiutaleista. Täytteeksi tehdään kermainen kreemi cashewpähkinöistä ja mustaherukoista.

Kahvikakkua ja pientä makeaa

Pumpulikakku

Kultarannan pumpulikakku on nostalginen, nimensä mukaisesti pumpulinpehmeä kahvikakku. Perunajauhoista leivottava kakku on luontaisesti gluteeniton ja tarvittaessa leivontaan voi käyttää laktoositonta voita.

Appelsiinikakku

Laktoosittomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon sopii myös mehevä appelsiinikakku.

macaronit

Ranskalaiset macaron-leivokset sopivat juhlapöytään täydellisesti suloisen ulkomuotonsa takia, minkä lisäksi ne ovat sopiva herkkupala myös moniin erityisruokavalioihin. Mantelijauhoista tehdyt leivonnaiset eivät sisällä lainkaan gluteenia eivätkä maitotuotteita, kunhan valitsee macaronien täytteet huolella. Esimerkiksi vaaleanpunaisten macaronien täyte tehdään vadelmahillosta ja tuoreista vadelmista.

PIparminttumarengit

Pieneksi makeaksi herkuksi gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon sopivat myös ihanat piparminttumarengit.

Vaahtokarkit

Omatekoiset vaahtokarkit saavat makua hasselpähkinöistä ja mantelilikööristä.

Suklaa-pähkinäpalat

 

Pähkinä-suklaaruudut ovat gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen versio amerikkalaisista brownieista. Helpot ja nopeat suklaaruudut viimeistellään ihanalla suklaa-kahvikuorrutuksella.

Gluteenittomat cookiet

Myös amerikkalaiset cookiet taipuvat gluteenittomaan, maidottomaan, munattomaan ja vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi versioksi.

Lue myös Anna.fi: Raakakakku – helppo, herkullinen ja trendikäs

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maidottomat, gluteenittomat ja vegaaniset leivonnaiset juhlapöytään – nämä herkut sopivat lähes kaikille herkuttelijoille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.