Maistuisiko herkullinen punajuuripataleipä?

Joko olet testanut kotileipureiden suosioon nousseita pataleipiä? Punajuuren ansiosta leipä on kauniin purppurainen ja äärimmäisen terveellinen.

Herkullinen punajuuripataleipä on kaunis lämpimäinen, joka syntyy vähistä raaka-aineista. Rouhitut saksanpähkinät tuovat leipään suutuntumaa ja punajuurimehu pirtsakkaa väriä. Lisäksi tarvitaan kuivahiivaa, jauhoja, suolaa ja valkosipulirouhetta. Ainekset sekoitetaan nopeasti keskenään, minkä jälkeen taikina saa levätä yön yli.

Seuraavana päivänä taikinasta muotoillaan leipä, jonka annetaan kohota huolellisesti ennen uunissa lämmitettyyn pataan siirtämistä. Kokonaisuus nostetaan uuniin ja leipä paistetaan kypsäksi. Valmis lämpimäinen on päältä täydellisen rapea ja sisältä ihanan pehmeä. Sipaisu suussa sulavaa vuohenjuustoa viimeistelee ihastuttavan makunautinnon.

Yrttinen pataleipä

Lisää maukkaita pataleipiä:
Himahella: Rouheinen pataleipä
Välimerellinen pataleipä
Himahella: Yrttinen pataleipä
Ruoka.fi: Karpalo-pataleipä

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti