Ruoka

Maistuvat joululeivät Teemu Auran ja Markus Hurskaisen tapaan – 4 ohjetta

Teemu Aura ja Markus Hurskainen ovat tulleet tunnetuiksi leipätaitureina, joiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia leipiä. Nyt sinäkin pääset testaamaan huippukokkien reseptejä kotikeittiössäsi!

Joulun trendikkäin lämpimäinen on ehdottomasti tummasuklaa-hasselpähkinäleipä. Makean suolainen ihanuus maistuu niin pääruokien rinnalla kuin joulun kahvipöydässä. Paahdetut pähkinät, rouhittu suklaa, vehnäjuuri ja mallasjauhot tuovat leivälle ainutlaatuisen aromin. Valmiit leivät jäähdytetään ilman leivinliinaa, jotta kuoresta tulee vastustamattoman rapea.

gluteeniton_leipa_1

Keliaakikko ilahtuu, kun kuulee Teemun ja Markuksen gluteenittomasta leivästä. Ohje on mitä kekseliäin, sillä leivässä yhdistyvät porkkanaraaste, sitruunankuori ja tuoreet yrtit. Makujen runsaus saa jatkoa, kun joukkoon lisätään oliiviöljyä ja gluteenitonta jauhoseosta. Taikina kaadetaan öljyttyihin vuokiin ja nostetaan uuniin paistumaan.

vehnajuuri

Joko olet kokeillut vehnäjuuren valmistusta? Ensimmäisenä päivänä kädenlämpöinen vesi ja jauhot kaadetaan tiiviiseen lasitölkkiin, jota säilytetään vedottomassa paikassa huoneenlämmössä. Seuraavina päivinä joukkoon lisätään hieman vettä ja jauhoja, kunnes viidentenä päivänä juuri on muhinut valmiiksi. Hyvälaatuisen juuren tuoksu on hapan ja rakenne kevyen hyllyvä.

Maalaisleipä

Perinteikäs maalaisleipä saa intensiivisen makunsa vehnäjuuresta, jonka joukkoon lisätään jauhoja, merisuolaa ja hiivaa. Huolella vaivattu taikina siirretään jääkaappiin 12 tunniksi, sillä kylmässä kohottaminen parantaa taikinan rakennetta. Maalaisleivät muotoillaan kauniin pyöreiksi ja nostetaan uunin lämpöön. Kypsän leivän pohja kumisee koputellessa, jolloin joulun odotetuin lämpimäinen on valmis.

Reseptit: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

Leivo gluteenittomia leipiä ja piiraita: Gluteeniton leipä x 8 Gluteeniton suolainen piirakka x 3 Gluteeniton kaurapatonki Gluteeniton joululeipä Ruoka.fi: Gluteeniton perunavuokaleipä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maistuvat joululeivät Teemu Auran ja Markus Hurskaisen tapaan – 4 ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.