Makeat mansikkaleivonnaiset

Kesällä leivonnaiset kruunataan mehukkaalla ja makealla mansikalla. Mansikoilla höystetään niin kotoinen bostonkakku kuin juhlavat tortutkin.

Makea mansikka on loistava täyte pullataikinapohjaiseen marjabostoniin, johon käytetään myös murotaikinaa. Perinteinen mansikkatäytekakku sopii kesäjuhliin ja maistuu kaikille. Täytekakun voi myös täyttää raparperisoseella ja koristaa mansikoilla.

Amerikan-muorin raparperi-mansikkatorttu täytetään kirpeän raikkaalla raparperikiisselillä ja koristetaan mansikanpuolikkailla. Myös rapeapohjainen kesäinen juustokakku päällystetään mansikkaviipaleilla ja viimeistellään valkosuklaakiehkuroilla.

Kokeile myös Kakkukeisarin marjatartalettia. Mausta kermavaahto mansikkahillolla, päällystä komeasti mansikoilla ja viimeistele kakkuhyytelöllä.

Keksipohjainen mansikkatorttu onnistuu ilman uunia vaikka kesämökillä.

Valkosuklaiselle mansikkatortulle eksoottista makua antaa mangosose. Appelsiinikakusta, vaniljavaahdosta ja mansikoista voi koota mansikkaisen jälkiruoan myös lasiin.

Lisää mansikkaherkkuja löydät tästä linkistä. Erilaisiin mansikkalajikkeisiin voit tutustua klikkaamalla tätä linkkiä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Makeat mansikkaleivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X