
Maksa on edullista pikaruokaa - katso nopeat ja herkulliset ohjeet
Milloin viimeksi valmistit maksaa? Niinpä! Olisiko aika ottaa maksa osaksi arkiruoanlaittoa? Se on edullista ja nopeaa valmistaa ja vieläpä uskomattoman hyvää. Voiko muuta enää toivoa?
Pariloitu maksa appelsiinin kera valmistuu vaivaisessa vartissa. Paistetut maksaviipaleet tarjotaan appelsiinimehussa muhineen sipulin sekä appelsiinilohkojen kera.
Jauhelihapihvit ovat toki arjen suosikkiruokaa, mutta mitäpä jos vaihtaisit sika-naudan vaihteeksi jauhettuun maksaan? Helpot jauhemaksapihvit valmistuvat nimensä mukaan helposti ja paistuvat pannulla meheviksi muutamassa minuutissa. Puolukkasurvos ja perinteinen perunamuusi sopivat loistavasti pihvien kaveriksi.
Fegato alla veneziana eli maksaa venetsialaiseen tapaan on italialainen klassikkoruoka, jonka resepti kannattaa ottaa haltuun. Nopeasti ja muutamasta raaka-aineesta valmistuva ruoka yhdistää voissa paistetut maksaviipaleet ja pannulla meheväksi muhineet sipulisuikaleet.
Ihan rehelisesti, mitä haluaisit syödä juuri nyt? Luultavasti se sisältää ainakin suklaata ja suorastaan sulaa suuhun. Suklainen maksakastike on tätä ja vielä vähän enemmän. Voissa paistetut maksaviipaleet ja kermainen kastike nautitaan tietysti samettisen perunasoseen kanssa.
Kurvaa eineshyllyn ohi pysähtymättä ja valmista maksalaatikko vaihteeksi alusta alkaen itse. Se kannattaa, sillä itse tehty arjen klassikko pesee kaupan valmisversiot mennen tullen. Ja mikä parasta, silloin saat päättää kuinka paljon rusinoita laatikkoosi haluat.
Myös nämä klassikot maistuvat arkena:
Ruoka.fi: Paistettua broilerimaksaa ja kasvishöystöä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksa on edullista pikaruokaa - katso nopeat ja herkulliset ohjeet