Mansikassa on kesän maku

Mansikka sopii jälkiruokiin ja kesäleivonnaisin. Salaatteihin ja juomiin se antaa väriä ja makua. Paras maku on kotimaisissa marjoissa.

Raikkaan punainen ja kirpakan makea mansikka antaa miedonmakuisille salaattiaineksille makua ja väriä Kesäkuun salaatissa. Hileiseksi jäädytetty mansikkasose sopii hellepäivän drinkkiin. Raikkaan kesäjuoman voi valmistaa ilman alkoholia tai vaikka kuohuviinin kera.

Helppo ja nopea jälkiruoka syntyy tuoreista marjoista ja hedelmistä. Marja-hedelmäsalaatin kastikkeeksi sopii valkosuklaalla aateloitu pehmeä vaniljakastike.

Muodikas panna cotta tarkoittaa keitettyä kermaa. Kesällä se tarjotaan mansikoiden ja raparperihillokkeen kanssa. Raikas jälkiruoka syntyy matalasta appelsiinikakusta, vaniljakastikkeesta ja liköörissä makeutuneista mansikoista.

Mantelimarengin päällä tarjottu mansikka-jogurttijäädyke on kesäisen raikas jälkiruokakakku.

Herkullisten mansikkaleivonnaisten reseptejä löydät tästä linkistä. Erilaisiin mansikkalajikkeisiin voit tutustua klikkaamalla tätä linkkiä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikassa on kesän maku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X