Mansikka ja raparperi sopii ihanasti yhteen – leivo kakkuja, valmista mehua – katso ohjeet

Mansikka ja raparperi ovat tunnetusti kavereita. Kesän mainioin makupari sopii niin hurmaaviin leivonnaisiin kuin raikkaisiin juomiinkin. Nappaa kesän letkeimmät reseptit.

Mansikka-raparperitottu

Amerikassa taidetaan herkkuleivonnaisten salat ja tämä Amerikan muorin raparperi-mansikkatorttu tuokin tuulahduksen rapakon takaa. Piirakan täytteenä on suussa sulavaa raparperikiisseliä ja päällä runsaasti makeita mansikoita. Herkku on parhaimmillaan vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

mansikkakakku

Mansikkatäytekakku

Jos teet tänä kesänä vain yhden mansikkakakun, on tämä mansikkatäytekakku varma valinta. Kesän kahvipöydän kaunotar täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kondensoidulla maidolla tai kinuskikastikkeella maustetulla kermavaahdolla.

mansikkakakku

Mansikkakakku

Tällä kakulla on vaikea iskeä harhaan. Mehevän mansikkakakku suorastaan sulaa suuhun, sen takaa taikinaan lisättävä mantelimassa. Täytteessä maistuu raparperi ja mansikat, kuorrutteessa vaniljainen mascarponejuusto.

nopea raparperijuoma

Raparperi ja mansikka maustavat  kesän juomat

Nopea raparperijuoma

Raikas ja erityisesti lasten mieleen oleva nopea raparperijuoma syntyy kevään ensimmäisistä raparperinvarsista keitetystä höyrymehusta sekä mansikan- ja sitruunan makuisesta kivennäisvedestä. Osan raparperimehusta voi korvata mansikkamehulla ja joukkoon lisätä vielä muutaman tuoreen mansikan.

raparperi-mansikkasangria

Raparperi-mansikkasangria

Espanjalaiselta kesäjuomien kuningattarelta vaikutteita hakenut raparperi-mansikkasangria maistuu myös lapsille, sillä sen pohjana käytetään alkoholitonta mansikkasiideriä ja mansikkamehua. Viime silaus syntyy limetinviipaleista, tuoreista mansikoista ja vaniljalla maustetuista raparperinpaloista.

raparperibooli

Alkoholiton raparperibooli

Alkoholiton raparperibooli ilahduttaa erityisesti kesäjuhliin autolla saapuvaa. Jäiset mansikat pitävät juoman kylmänä, tuoreet mintunoksat kivan raikkaana.

mansikka-raparperilikööri

Mansikka-raparperilikööri

Mansikka-raparperilikööri tuo kesän kielelle vielä syksylläkin. Kuutioiduista mansikoista ja raparpereista sekä sokerista ja kirkkaasta viinasta tehty juoma tekeytyy ensin jääkaapissa kolmisen kuukautta, jonka jälkeen se siivilöidään ja on sitten valmista nautittavaksi. Makua voi viedä haluamaansa suuntaan ripauksella vaniljaa, kanelia, kardemummaa tai inkivääriä tai säväyttää juoma aavistuksella minttua tai rosmariinia.

Lisää kesäherkkuja mansikoista ja raparperista:

jääkylmä mansikkatorttu

Jääkylmä mansikkatorttu

mansikkatatin

Mansikkatatin

raparperi-vaniljapiirakka

Raparperi-vaniljapiirakka

Ruoka.fi: Raparperi-mansikkasmoothie

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka ja raparperi sopii ihanasti yhteen – leivo kakkuja, valmista mehua – katso ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X