Ruoka

Tunnetko mansikkalajikkeet? Löydä suosikkisi 8 lajikkeen joukosta

Markkinoilla on useita mansikkalajikkeita. Kokosimme tähän niistä yleisimmät. Mikä lajikkeista on suosikkisi?

Kaikki tietävät makean polkan ja usealle myös honeoye on tuttu lajike, mutta olisitko arvannut, että myös hella, jonsok ja senga sengana ovat mansikkalajikkeita?

Listasimme kahdeksan erilaista lajiketta.

Opettele mansikkalajikkeet ja valitse suosikkisi

Honeoye Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, kartiomaisia ja kovapintaisia. Tämä lajike kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta. Mansikan väri on tumman punainen. Maku miedosti hapan. Hillo aromikas ja raikkaan värinen.

Polka Myöhäinen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, pyöreähköjä. Väri voimakkaan punainen, sisältä punertava. Mansikan rakenne on  kiinteä. Kestää kuljetusta. Maku raikkaan makea, vähäarominen. Hyvä hillo- ja pakastemarja.

Korona Aikainen lajike. Marjat ovat suuria, kartiomaisia, kirkkaanpunaisia ja hyvän makuisia. Malto on kiinteä. Hyvä syönti- ja pakastemarja. Pinnalta pehmeä, ei kestä pitkää kuljetusta.

Jonsok Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat keskikokoisia, pyöreitä ja tummanpunaisia myös sisältä. Kiinteä on rakenne, hyvä pakastemarja. Mansikan maku on hapahko. Tästä marjasta syntyy kaunis hillo.

Kent Aikainen mansikkalajike. Marjat ovat suuria, pyöreän kartiomaisia, kiinteitä ja väriltään tiilenpunaisia. Kent-mansikan maku on miedon hapahko.

Senga Sengana Marjat ovat keskikokoisia, pyöreähköjä, kulmikkaita. Väri voimakkaan punainen, myös sisältä. Maku on aromikkaan happoinen.

Bounty Myöhäinen lajike. Marjat keskisuuria tai suuria, pyöreän kulmikkaita tai kekomaisia ja makeita. Väri kirkkaan punainen, myös sisältä. Pinnalla vaaleita siemeniä. Koko pienenee satokauden lopulla.  Bounty on hyvä syönti- ja pakastemarja.

Hella Marjat pienikokoisia. Maku on hyvä. Hella on hyvä  hillo- ja pakastusmarja.

Mansikkaropponen

Lue myös: Mansikka maistuu kesäherkuissa

Nauti mansikka-ajasta

Mansikka on kesällä parhaimmillaan. Syö kotimaisia mansikoita surutta, kun on niiden aika. Yritä löytää myös pellonpientareen tai aurinkoisen ahon mansikkapaikka. Villin aho- eli metsämansikan maku on kesäinen muisto lapsuudesta.

Mansikat heinänkorressa

Mansikka sisältää runsaasti C-vitamiinia, foolihappoa ja fenolihappoa, jolla on samanlainen antioksidanttivaikutus kuin flavonoideilla. Lasillinen mansikoita tyydyttää päivän C-vitamiinitarpeen. C-vitamiini edistää myös raudan imeytymistä.

Mansikka poistaa kehosta nestettä, joten se on myös laihduttajan ystävä. Ylettömästi marjoilla ei pidä herkutella, sillä mansikka on myös yleinen allergiaa aiheuttava ruoka-aine.

Lue myös: Mansikan terveyshyödyt – 5 hyvää syytä syödä mansikoita

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnetko mansikkalajikkeet? Löydä suosikkisi 8 lajikkeen joukosta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.