Manteli on lempeä herkku

Manteli on lempeä herkku, joka sopii niin naposteltavaksi, leivontaan kuin ruoanvalmistukseenkin. Se antaa ruokiin täyteläisyyttä ja makua.

Samaan sukuun kuuluu myös trendikäs herkku, vihreäpintainen pistaasi.

Manteli on joulunajan herkku. Sen voi löytää niin puurosta kuin glögilasin pohjaltakin.

Jauhettu manteli ja mantelimassa sopivat hyvin murotaikinoihin. Mantelit, mantelimassa ja pistaasi- ja mantelitahnat kuuluvat keski- ja eteläeurooppalaiseen ruokakulttuuriin.

Vanhan sisilialaisen vuoristokaupungin, Ericen, vetonaula on manteliherkkuihin erikoistunut Pasticceria Grammatico Maria, joka myy siitä tehtyjä makeisia, leivonnaisia ja tahnoja.

Teksti: Marja Malinen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Manteli on lempeä herkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X