Eilan maa-artisokkakeitto

Maukas maa-artisokkakeitto kolmella tavalla

Maa-artisokan maan alla kasvavat mukulat ovat erinomainen raaka-aine sosekeittoihin. Lempeän makuinen herkku on parhaimmillaan loppusyksystä, joten nyt on korkea aika kaivaa maukkaimmat maa-artisokkareseptit esiin!

Eilan maa-artisokkakeitto on yksinkertaisuudessaan äärimmäisen lumoava syyssadon herkku. Maa-artisokat kypsennetään lihaliemessä ja kokonaisuus soseutetaan täyteläiseksi keitoksi. Viimeinen silaus samettiseen herkkuun saadaan kerman, sherryn ja basilikan avulla. Juhlava keitto on maukas aloitus hienolle illalliselle, mutta se maistuu myös kevyenä pääruokana.

Maa-artisokkakeitto

Yrttisessä maa-artisokkakeitossa maa-artisokan mukulat saavat rinnalleen perunoita ja sipulia. Hapokas valkoviini ja pehmeän makuinen kanaliemi tuovat omat säväyksensä herkkuun. Sosekeiton joukkoon lisätään reilu loraus kermaa, minkä jälkeen kokonaisuus vatkataan kuohkeaksi sauvasekoittimella. Hienostunut keitto voisi hyvin olla ravintoloiden ruokalistalla, joten sitä voi ylpeänä tarjoilla illallisvieraille.

Maa-artisokkakeitto

Kotoisan makuinen maa-artisokkakeitto on perinteinen sosekeitto, joka maistuu arkisella lounaalla. Maa-artisokat, Rosamunda-perunat ja porkkanat keitetään kypsiksi ja soseutetaan paksuksi keitoksi. Ripaus muskottipähkinää ja loraus kermaa takaavat maukkaan lopputuloksen. Mikäli keitosta halutaan asteen verran juhlavampi, kerma lisätään joukkoon kevyesti vaahdotettuna ja kokonaisuus viimeistellään alkoholittomalla kuusenkerkkäjuomalla. Näin keitosta tulee ravintolamaisen ohutta ja ihanan ilmavaa.

Lisää herkullisia keitto-ohjeita:
Kylmä keitto x 7
Kevyt ja maukas kasvissosekeitto x 5
Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat
Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä
Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Ruoka.fi: Keitto lämmittää keventäjää

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maukas maa-artisokkakeitto kolmella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X