Maukasta kotiruokaa herkkusienistä – ohjeita possupadasta murekerullaan

Herkkusieniä myydään kaupoissa ympäri vuoden, joten sieniruokien ystäviä hemmotellaan maukkailla aterioilla. Herkkusienet maistuvat niin munakkaassa, lasagnessa kuin pastan joukossa.

Maittava munakasateria sopii niin tuhdiksi aamun aloitukseksi kuin kevyeksi lounaaksi. Kivennäisvedellä raikastettu munakasmassa saa täytteekseen runsaasti herkkusieniä, pinaattia ja miniluumutomaatteja. Kokonaisuus viimeistellään täyteläisellä parmesaaniraasteella ja nautitaan heti tuoreeltaan.Possupataa, jossa punajuurta

Helppo possupata valmistuu näppärästi marinoiduista possunsuikaleista, jotka tuovat täyteläisyyttä muuten kevyeen arkiruokaan. Sianliha saa herkullisessa padassa rinnalleen punajuurta, herkkusieniä ja tilkan omenasiideriä. Höyryävän kuuma possupata on parhaimmillaan keitettyjen perunoiden tai riisin seurana.

266055-tonnikalapasta.jpg

Rehti tonnikalapasta kuuluu monen perheen vakioruokiin helppoutensa ansiosta. Tomaattipohjainen tonnikala-sienikastike sekoitetaan ruokaisan täysjyväspagetin joukkoon, jolloin lopputuloksesta tulee vastustamattoman mehevä. Basilikanlehdillä koristellun pasta-annoksen maku on kuin aidossa italialaisessa ravintolassa.

Lihamurekerulla, jossa sisällä sieniä ja ruohosipulia

Näyttävä murekerulla sopii yhtälailla arkiselle lounaalle kuin sunnuntaiaterian kohokohdaksi. Mehevästä nauta-sikajauhelihasta valmistettu mureke kätkee sisäänsä ruohosipulituorejuustoa ja tuoreita herkkusieniä. Ihastuttava liharuoka tarjoillaan kotoiseen tyyliin perunasoseen kera.

164035-kolmen-juuston-kasvislasagn.jpg

Kolmen juuston kasvislasagne on kotikokin taidonnäyte, sillä herkku valmistetaan itsetehdystä tuorepastasta ja raikkaasta kesäkurpitsa-sienitäytteestä. Täyteläisyyttä kokonaisuuteen tarjoilee sinihome-, emmental- ja parmesaanijuustoilla höystetty valkokastike. Elegantti kasvislasagne hurmaa päivällisvieraat takuuvarmasti!

Vinkkejä ja reseptejä sienien ystäville:
Herkullisimmat ruokasienet
Ohjeita sienestäjälle
Sieniretki lähikauppaan
Sienien kuivaaminen
Säilö sienet arjen ja juhlan hetkiin
Sieniruokia syyspäiviin
Ruoka.fi: Herkkusieni x 6

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maukasta kotiruokaa herkkusienistä – ohjeita possupadasta murekerullaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X