Mausteinen mujaddara, nutellamarinoitu possunniska ja 10 muuta vaihtoehtoa perinteisille jouluruoille

Jouluna ruokapöytä notkuu toinen toistaan makoisampia herkkuja. Kokosimme kaksitoista jännittävää vaihtoehtoa juhlapöytään perinteisten jouluruokien tilalle.

Alkupaloina kampasimpukoita, ilmakuivattua kinkkua ja kastanjakeittoa

paistetut kampasipukat ja meloni-avokadosalsa

Perinteiset sillit, silakat ja graavilohet kalpenevat näiden vermutilla ja appelsiinilla maustettujen kampasimpukoiden rinnalla. Lisänä tarjotaan meloni-avokadosalsaa.

Ohjeen paistettuihin kampasimpukoihin ja meloni-avokadosalsaan löydät täältä.

serrano-vuohenjuustorullat

Ehkäpä perinteisen kinkun sijaan joulupöydässä voisikin olla ilmakuivattua kinkkua. Kääräise serranokinkun väliin pehmeää vuohenjuustoa ja paahdettua paprikaa. Ihanat pikkusuolaiset sopivat pikkunälkään tai alkupalapöytään.

Ohjeen serrano-vuohenjuustorulliin löydät täältä.

kastanja-omenakeitto

Miksei joulupöydässä voisi tarjoata myös keittoa? Talviseen kastanja-omenakeittoon särmää tuo juuriselleri sekä inkivääri ja juustokumina. Ranskankerma tekee koostumuksesta täyteläisen. Valmista kastanjapyrettä löytyy säilykkeenä hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Ohjeen kastanja-omenakeittoon löydät täältä.

Yllätä joulupöydässä suklaisella possunniskalla, broilerilla tai marokkolaisella kasvistaginella

Nutellamarinoitu possu saa makunsa pähkinä-suklaatahnasta, sinapista ja Sriracha-chilikastikkeesta.

Miltä kuulostaisi Nutellalla, sinapilla ja Sriracha-chilikastikkeella marinoitu ja pekoniin kääritty possun kassler perinteisen kinkun sijaan? Kun annat possunniskan muhia uunissa useamman tunnin, liha suorastaan sulaa suuhun.

Ohjeen Nutellamarinoituun possunniskaan löydät täältä.

paahdettu broileri

Broilerikin sopii joulupöytään, kun sen paahtaa kokonaisena uunissa ja pukee juhlakuosiin sinappisen vaahterasiirappikastikkeen voimin. Samalla vaivalla uunissa paahtuvat myös lisukejuurekset. Tämä on täydellinen valinta niille, jotka haluavat maksimaalisen makunautinnon minimaalisen pienellä vaivalla.

Ohjeen paahdettuun broileriin ja juureksiin vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera löydät täältä.

marokkolainen kasvistagine

Kasvisruokailijan joulun ykkösherkku on tämä kanelilla, glögimausteella ja juustokuminalla maustettu marokkolainen kasvistagine. Juureksista ja kikherneistä koottu, rusinoilla höystetty pataruoka on niin hyvää, että se saa lihansyöjänkin hykertelemään onnesta.

Ohjeen marokkolaiseen kasvistagineen löydät täältä.

Tarjoa lisukkeina myös makuja maailmalta

mujaddara eli linssi-riisilisuke

Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke solahtaa lämpimän makumaailmansa ansiosta sujuvasti suomalaiseen joulupöytään. Mausteisen riisikeon päälle kasataan anteliaasti makeaksi karamellisoitunutta sipulia sekä raikasta minttua.

Ohjeen Mujaddaraan löydät täältä.

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos on nappivalinta, kun perinteiset joulun juureslaatikot eivät innosta. Ras el hanout- mausteseos ja rouhitut hasselpähkinät loihtivat lanttulaatikkoon hetkessä ihan uutta twistiä.

Ohjeen marokkolaishenkiseen lanttupaistokseen löydät täältä.

mantelikuorrutetut punajuuret

Paahteisten punajuureten ja sinihomejuuston yhdistelmä toimii milloin tahansa, myös joulupöydässä. Päälle ripotellut mantelilastut tekevät makuparista erityisen hyvän.

Ohjeen mantelikuorrutettuihin punajuuriin löydät täältä.

Jälkiruoissa maistuvat suklaa, persimoni ja lakka

Antijouluruokailija jättää joulutortut ja sekahedelmäkiisselit väliin, mutta suklaata ei herkkusuu voi vastustaa. Helppo suklaamousse valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta: vedestä ja suklaasta. Rohkeampi ripauttaa jälkiruokaan joulun makua kanelista tai terästää makunautintoa tilkalla rommia.

Ohjeen kahden aineksen suklaamousseen löydät täältä.

persimonbavarois

Persimonin paras sesonki osuu sopivasti joulunaikaan, joten siitä valmistettu kermavanukas karamellisoitujen ja appelsiiniliköörillä terästettyjen persimonilohkojen kera tarjottuna on varsin makoisa päätös jouluaterialle.

Ohjeen persimoni-kermavanukkaaseen löydät täältä.

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Samaan aikaan raikas ja ihanan täyteläinen? Valkosuklaa-piimäpannacotta onnistuu olemaan juuri näitä kahta. Tarjoa jälkiruoka lakkahillon kera.

Ohjeen valkosuklaa-piimäpannacottaan löydät täältä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen mujaddara, nutellamarinoitu possunniska ja 10 muuta vaihtoehtoa perinteisille jouluruoille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X