Mehevä yrttimunakas ja viisi muuta vartissa syntyvää ateriaa

Jokainen tietää tunteen, kun nälkä kurnii vatsassa, eikä edellispäivältä ole jäänyt ruokaa jääkaappiin. Tällöin ratkaisuna ovat vartissa valmistuvat ateriat!

Mehevä yrttimunakas on kiireisen kokin pelastus. Kananmunien rakenne rikotaan haarukalla ja munakasmassa kaadetaan pannulle hyytymään. Sillä välin hienonnetaan iso nippu tuoreita yrttejä sekä omia lempikasviksia, jotka ripotellaan valmiin munakkaan päälle. Herkullinen munakas siirretään tarjoiluvadille ja nostetaan pöytään ruokailijoiden nälkää tyydyttämään.

133085-lohicuscus.jpg

Ruokaisa lohi-couscoussalaatti valmistuu alta aikayksikön. Couscous vaatii kypsyäkseen vain kuumaa vettä ja kymmenisen minuuttia aikaa, jonka jälkeen se on herkullisen mehevä salaattipohja muille aineksille. Couscousin joukkoon sekoitetaan kylmäsavustetun lohen paloja, kurkkua ja tilliä sekä oliiviöljyä mehevyyttä antamaan. Kiireessäkään ei saa unohtaa ruoan ulkonäköä, joten osa lohiviipaleista kääritään kauniiksi lohiruusuiksi.

Valmiiksi pilkotut wokkivihannekset ovat kiireisen kokin pelastus. Nopea kana-kasviswokki valmistuu näppärästi valmiiksi marinoiduista broilerisuikaleista ja pakastevihanneksista. Maukas wokki viimeistellään cashew-pähkinöillä ja tarjoillaan munanuudeleiden kanssa.

salviavoipasta

Italialainen klassikko, salvia-voipasta, valmistuu vähistä raaka-aineista pastaveden kiehuessa. Nosta reilu kattilallinen vettä liedelle ja keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä. Herkullinen kastike syntyy voista, raastetusta sitruunankuoresta ja tuoreesta salviasta. Höyryävän kuuma pasta sekoitetaan kastikkeen kanssa ja tarjoillaan välittömästi.

Maukkaat jauhelihatacot maistuvat koko perheelle. Jauheliha on helppo maustaa valmiilla taco-mausteseoksella, jolloin ei tarvita laajaa valikoimaa maustekaappiin. Jauhelihan kypsyessä hienonnetaan tomaatit ja salaatti. Valmiit tacokuoret täytetään runsaalla määrällä jauhelihaa ja kasviksia, jotta nälkä pysyy loitolla pitkään.

129682-lounassalaatti.jpg

Kiireessä ei aina kerkeä ruokaostoksille, joten kannattaa hyödyntää kaapissa olevia raaka-aineita. Monipuolinen lounassalaatti onkin mitä mainioin tapa käyttää jääkaapin sisältöä hyödyksi, sillä salaattia voi varioida mielensä mukaan. Edellispäivän aterialta jääneet keitetyt perunat on helppo upottaa salaattiin. Juustoksi sopii esimerkiksi feta- tai kotijuusto. Lisäksi kannattaa kaivaa oliivi-, hillosipuli- ja kaprispurkit esille. Muutama tuore tomaatti ja pussillinen pakastepapuja täydentävät annoksen.

Maittavaa ruokaa helposti ja nopeasti:
Pekoni-sienipasta
Chili sin carne
Chorizo-shakshuka
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Kasvisvokki
Arkiruokaa helposti ja nopeasti
Arjen helppoja ja nopeita kasvisruokia
Ruoka.fi: 3 x helppo ja nopea keitto – nämä reseptit opit ulkoa

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä yrttimunakas ja viisi muuta vartissa syntyvää ateriaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X