Mikä on laadukasta ruokaa?

Kerro meille, mikä on sinun mielestäsi laadukasta ruokaa.

Mikä ruoan laadukkuuteen vaikuttaa? Entä miten se näkyy lautasellasi?

Kommentteja voidaan käyttää Kotiliesi-lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Suomalainen ruoka, joka on puhdasta ja lähellä tuotettua. Luomu on laatua, mutta aina sitä ei löydy tai se on liian kallista. Ja laadukas ruoka on tietysti itse tehtyä!

Kyllä ulkomaalainen ruoka voi olla vähintään yhtä laadukasta kuin suomalainenkin. Hyvä laatu on ennenkaikkea makua. Tietysti myös tuoreutta ja turvallisuutta, siis ettei siitä sairastu. Mutta ei se maata katso. Usein hintaa kylläkin.

Laadukas ruoka on terveellistä, ravintoarvot kohdallaan. Esim. ranskalaisetperunat ovat aina tyhjänpäiväistä mahan täytettä, vaikka kuinka huipputekijän valmistamia ja hyvänmakuisia. On harhaluulo, että ruokaan saa makua vain voilla ja kermalla. Kasvispainotteinen, sopivasti oikeita rasvoja, proteiinia ja kuituja sisältävä ruoka on laadukasta ja hyvän makuista, siis terveyttä edistävää. Lisäravinteita ei tarvita kuin poikkeustapauksissa.

Monet valmisruuat sisältävät niin paljon E-numerotöhnää, ettei niiden hyvään laatuun voi suhtautua muuten kuin epäillen! Jos todellakin hyvä ja laadukas ruoka vaatisi E-sitäsuntätä, niin tottahan koulukeittolat, sairaalakeittiöt, hyvät ravintolat, päiväkotien keittiöt, kotikeittiöiden äidit ja isät ynnä muut hyvää ruokaa laittavat tahot vaatisivat päivittäistavarakaupoista ja tukkuliikkeistä ostettavaksensa tölkkikaupalla näitä E-numeroita! Ja valmispitsojen pohjat sekä epämääräisennäköiset täytteet ovat kyllä vielä erikseen mainittava rimanalitus; tämän tietää jokainen oikeassa pitseriassa ruokaillut. Minä luulen, että ihmisten elinikä on noussut osittain siksi, kun ruuassa on niin paljon natriumbentsoaattia, että sitä nyt vaan säilytään pitempään.

Laadukas ruoka on tuoretta, korkealaatuisista raaka-aineista rakkaudella valmistettua syötävää, johon voi välillä kuulua myös ”terveysruoan” lisäksi herkutteluhetkiä!!

Mielestäni laadukas ruoka on synonyymi tuoreelle ruoalle. Mitä tuoreempaa ja helpoiten, lähinnä omaa alkuperää valmistettu (kuten höyrytetyt kasvikset tai kanafilee) ruoka on, sen laadukkaampaa se minusta on. Liiat courmet kastikkeet ja monimutkaiset valmistustavat kannattaa jättää ravintoloihin ja ammattiosaajille ja pyrkiä tekemään itselleen ruokaa mahdollisimman tuoreista ja monipuolisista raaka-aineista. Tuoreudella en kuitenkaan tarkoita pakkasaltaila löytyiviä käsittelemättömätvihannekset-pusseja. Laadukas ruoka on sitä mistä nauttii kohtuudella kera normaalin liikunnan, oli se sitten pyöräily työpaikalle tai vain postin haku. Jokainen ihminen on erilainen ja jokaisella meillä on eri näkemyksensä mutta terveellä maalaisjärjellä keittiössä saa ruislimpun kannikastakin laadukasta ruokaa.

Kommentoi juttua: Mikä on laadukasta ruokaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X