Mitä on pohjolan superfood ja proteiinipommi nyhtökaura?

Nyhtökaura on kotimainen kasviproteiini, jota voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa.

Nyhtökaura valmistetaan kaurasta ja pavuista,  jotka käsitellään, sekoitetaan, hierretään ja kuumennetaan. Nyhtökauran valmistuksessa käytetään vain luonnollisia raaka-aineita ja mausteita, kuten seesaminsiementä, paprikaa ja tomaattia.

Proteiinipitoista superfoodia Pohjolasta

Nyhtökauraan käytetyt kaura ja pavut kasvavat Suomessa ja Ruotsissa. Koska kotimaista herneproteiinia ei ole vielä saatavilla, sen tilalla käytetään toistaiseksi vastuullisesti tuotettua keskieurooppalaista hernettä. Nyhtökaurassa on proteiinia 30 prosenttia.

Tuotteen raaka-aineet eivät sisällä gluteenia, mutta nyhtökaura saattaa sisältää <0.1% gluteenia, koska samoissa myllyissä on mahdollisesti käsitelty vehnää, ruista tai ohraa.

Säilöntäaineeton ja vegaaninen nyhtökaura sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja.

Nyhtökaura

Miten nyhtökauraa käytetään ruoanlaitossa?

Nyhtökaurasta on helppo valmistaa ruokaa. Tuote on jo sellaisenaan syötävää, eikä sitä tarvitse välttämättä edes kuumentaa. Nyhtökaura on maultaan pehmeää ja se antaa murean ja sopivan sitkeän suutuntuman.

Se ei ole lihamainen eikä varsinaisesti lihan korvike, vaikka sitä voi käyttää halutessaan ruoanlaitossa lihan tavoin.Nyhtökauraa voi käyttää esimerkiksi ruonalaitossa soijan, jauhelihan tai kanan sijaan. Kun sen haluaa lisätä lämpimänä aterioille lisukkeeksi, sen voi kuumentaa öljytilkassa pannulla, uunissa tai mikroaaltouunissa.

Himahellassa Blonditiina valmisti nyhtökaurakulhon itämaisin maustein.

Nyhtökauran on kehittänyt suomalainen Gold&Green Foods -yritys, jota luotsaavat Maija Itkonen ja Reeta Kivelä.

Nyhtökaura

Lue myös nämä:

Blonditiinan nyhtökaurakulho eli pulled oats bowl
Soijarouhe sopii moneen
Nyhtöpossu kypsyy lempeässä lämmössä
Ruoka.fi: Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti
Suomenkuvalehti.fi:
Nyhtökaura tulee – näin Reetta Kivelä keksi kauralihan: ”Aika yksinkertaista loppujen lopuksi”

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus
Kuvat: Tiina Rantanen, Petri Kaipiainen / Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti