Ruoka

Miten kuohuviinipullon avaaminen onnistuu parhaiten? Katso videolta helpot vinkit

Kuohuviinipullon avaamisessa kannattaa olla tarkkana. Avaamiseen liittyy oma niksinsä. Ole varovainen, ettei kallis juoma kuohu yli.

Juhlakaudella korkataan yhä useammin kuohujuomaa. Näillä ohjeilla kuohuviinipullon avaaminen onnistuu turvallisesti, eikä arvokas juoma mene hukkaan.

Kuohuviiniin liittyvä erikoisuus piilee nimenomaan sen kuplissa. Kuplat menettää helposti, jos pulloa käsittelee väärin. Kuohuviinipullossa voi olla kuuden ilmakehän paine, joka on peräti kolminkertainen esimerkiksi autonrenkaaseen verrattuna

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti

  1. Kuljeta oikein. Kanna pullo kotiin tasaisesti. Auton perässä tai penkillä se hölskyy helposti. Älä jätä pulloa myöskään liian pitkäksi aikaa ulkoilmaan tai kylmään autoon. Se jäätyy nopeasti.
  2. Anna tasaantua. Nosta pullo kotona jääkaappiin tasaantumaan. Pullon voi säilyttää pystyssä jääkaapissa tai kellarissa. Pullon sisältämän hiilidioksidin ansiosta korkki ei kuivu.
  3. Jäähdytä. Tarjoa kuohuviini aina jäähdytettynä. Aromit pääsevät oikeuksiinsa oikeassa lämpötilassa. Noin 8 astetta on hyvä tarjoilulämpötila. Jääkaapissa tämä lämpötila on yleensä ovessa. Pullo jäähtyy jääkaapissa noin kahdessa-kolmessa tunnissa. Pikajäähdytyksen voi tehdä coolerissa, jossa on jäitä ja kylmää vettä. Jäiden seassa pullo jäähtyy jo puolessa tunnissa.
  4. Avaa oikein. Jos pullo on kostea, kuivaa se. Ota pullo tukevasti käteesi. Pidä pullon suu koko ajan suunnattuna pois muiden kasvoista. Irrota varovasti pullon korkkia suojaava foliopaperi ja metallilanka. Oikeakätiset ottavat pullon pohjan oikeaan käteensä ja kallistavat pulloa yläviistoon noin 45 asteen kulmaan. Pullon korkkiosa nojautuu vasemman käden kämmenpohjaan. Pyöritä pulloa oikealla kädellä pohjasta, vasen käsi jarruttaa hitaasti irtoavaa korkkia, Alkon sivuilla neuvotaan.

Katso videolta, miten kuohuviinipullon avaaminen onnistuu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten kuohuviinipullon avaaminen onnistuu parhaiten? Katso videolta helpot vinkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.