kananmunan rikkominen

Miten raaka kananmuna rikotaan yhdellä kädellä? Katso helppo ohje videolta!

Yhden niksin avulla pienet kuorenpalaset on myös superhelppoa poistaa rikotun kananmunan joukosta!

Kananmunan rikkominen on periaatteessa helppoa, mutta toisaalta vääränlaisella tekniikalla aikaiseksi voi saada myös paljon sotkua. Katso videolta, miten raa’an kananmunan saa näppärästi rikki!

Lue myös: Näin kuorit keitetyn kananmunan muutamassa sekunnissa! Katso 3 näppärää niksiä videolta

Katso videolta, miten raaka kananmuna rikotaan

Kananmunan voi rikkoa joko yhdellä tai kahdella kädellä. Kananmunan kuori rikotaan kopauttamalla munaa esimerkiksi lasin reunaa vasten. Tämän jälkeen kuoret voi poistaa sisuksen ympäriltä pitämällä munasta kiinni joko kahdella tai yhdellä kädellä. Katso videolta mallisuoritus!

Lue myös: Oletko aina säilyttänyt kananmunat väärinpäin? Näin ne kuuluisi säilyttää

Miten raaka kananmuna rikotaan?

  • Kananmunan rikkominen aloitetaan kopauttamalla munan kuori rikki. Munaa voi kopauttaa kevyesti joko mukin, kulhon tai pöydän reunaa vasten. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana voimankäytön kanssa, sillä liian voimakkaalla kopautuksella kananmunan kuoret voivat työntyä munan sisälle ja kuorenpalaset tippua munaseoksen joukkoon.
  • Toinen vaihtoehto on kopauttaa kananmunaa kevyesti pöydän pintaa vasten. Näin kananmunan kuori halkeaa tasaisesti ja pieniä, astiaan tipahtelevia kuorenpalasia ei synny.
  • Jos rikotun kananmunan joukkoon kuitenkin tipahtaa pieniä kuorenpalasia, hätä ei ole suuri. Palaset voi poistaa helposti joko lusikalla tai sormella. Kaikkein näppärimmin palaset saa noukittua, kun ne poimii kananmunaseoksesta veteen kastetulla sormella.

Lue myös: Lähes 100 keittiöniksiä lukijoiltamme: ”Rasvaa juustoraastin, niin liukuu paremmin ja vinkki miten käsittelet nerokkaasti kananmunan munavoihin”

kananmunan rikkominen

Älä riko kananmunia samaan astiaan!

  • Leipomisessa ja ruoanlaitossa tulisi aina käyttää huoneenlämpöisiä munia. Jos säilytät kananmunia jääkaapissa, ota munat huoneenlämpöön viimeistään kaksi tuntia ennen käyttämistä.
  • Kannattaa myös muistaa, että jos rikkoo useamman kananmunan kerralla, niitä ei kannata rikkoa samaan kulhoon. Jos joukossa on pilaantunut kananmuna, koko seos menee pilalle, jos munat rikkoo samaan astiaan. Riko sen sijaan yksi kananmuna kerrallaan erilliseen mukiin ja kaada ne siitä vuorotellen isompaan kulhoon.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Miten raaka kananmuna rikotaan yhdellä kädellä? Katso helppo ohje videolta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X