Mokkapalat ja muut helpot leivonnaiset

Mokkapalat on leivonnaisten ikisuosikki, joka onnistuu taatusti kokemattomammaltakin leipurilta. Yhtä helposti syntyvät myös mokkapalojen vaaleat versiot, amerikkalaiset porkkanaleivokset tai kuppikakut.

mokkapalat

Helpot mokkapalat maustetaan kaakaolla, päällystetään tahmealla, kahvinmakuisella kuorrutuksella ja viimeistellään koristerakeilla. Tutut pannulta leikatut neliöt kuuluvat monen lapsuusmuistoihin, mutta mokkapalat voi tehdä vaihteeksi myös kuppikakuiksi vuokiin.

Vaaleat mokkapalat on leivonnaisen blondiversio, joka saa makua kahvista. Vaaleat mokkapalat päällystetään tomusokerikuorrutuksella, josta osan voi maustaa ja värjätä kahvilla, niin leivonnaisten pintaan saa vedettyä kauniin marmorikuvion.

kuppikakut

Viikunaiset kuppikakut saavat makua ja mehevyyttä kuivatuista viikunoista keitetystä soseesta. Kakkuset voi tehdä laakeassa vuoassa tai muffinivuokiin. Vaaleanpunainen tomusokerikuorrutus viimeistelee kuppikakut juhlaviksi.

Amerikkalaiset porkkanaleivokset valmistetaan uunipellillä, päällystetään juustoisella tomusokerikuorrutuksella ja koristellaan saksanpähkinöillä.

Lisää ideoita leivontaan:
Leivonnaisia Amerikan malliin
Kuppikakut hurmaavat
Suklaapikkuleivät somistavat kahvipöydän
Kakkutikkarit eli cake popsit koukuttavat
Ruoka.fi: Gluteenittomat mokkapalat

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mokkapalat ja muut helpot leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X