tortilla

Monikäyttöinen guacamole eli avokadotahna on helppo valmistaa – 3 mainiota ohjetta

Avokado ihastuttaa sellaisenaan, mutta myös meksikolaisessa guacamolessa. Hurmaava avokadotahna sopii moneen ja toimii niin tacojen, tortillojen kuin esimerkiksi kananmunan puolikkaidenkin täytteenä sekä dippikastikkeena vihanneksille ja maissilastuille. Nappaa tästä kolme helppoa ja herkullista ohjetta.

Tässä guacamole melko perinteiseen tapaan valmistettuna. Avokadon lisäksi siinä on tuoretta korianteria, valkosipulia ja tomaattia sekä tietysti limetinmehua. Jos haluat tahnasta astetta tujumman, silppua mukaan myös chiliä.

Herneguacamole

Kauniin vihreä ja ihanan pehmeä tahna syntyy myös herneistä. Herneguacamole maustetaan perinteisen avokadosta valmistetun guacamolen tapaan sitruunamehulla sekä tuoreella korianterilla, mutta mukaan ripautetaan myös juustokuminaa. Kesällä herkuin tahna syntyy tuoreista herneistä, talviaikaan voi turvautua myös pakastettuihin.

guacamolemunat

Nämä guacamolemunat ovat täydellinen herkku keväiseen brunssi- tai juhlapöytään ja mainio alkupala myös pääsiäsaterialle. Astetta täyteläisempään guacamoleen lisätään lusikallinen majoneesia, pieni potku syntyy jalapenosta. Koristele munanpuolikkaat halutessasi vielä korianterilehdillä.

Katso myös nämä kivat herkut avokadosta:

avoakdotahna leivälle

Avokadotahna leivälle

Flat_bread

Lohi-avokadohummus flatbread

Rapuceviche_avokadot

Rapuceviche-avokadot

Ruoka.fi: Guacamole

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Monikäyttöinen guacamole eli avokadotahna on helppo valmistaa – 3 mainiota ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X